Olet täällä

Savuton Savonia

Savuttoman Savonian taustalla on Savuton Savo 2015 -ohjelma, joka on sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama ja Kuopion yliopistollisen sairaalan hallinnoima hanke. Hanke toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Savon Sydänpiiri ry:n, Kuopion yliopiston, terveyskeskusten, apteekkien ja Terve Kuopio -ohjelman kanssa.

Ohjelman tavoitteena on, että Pohjois-Savon maakunnassa noudatetaan savutonta toimintakulttuuria vuoteen 2015 mennessä. Savuttoman Savonian tavoitteena on lisätä opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Tupakoimattomuuteen pyrkiminen on myös kestävää terveyden edistämistyötä. Savonia-ammattikorkeakoulun hallitus teki päätöksen savuttomuuteen siirtymisestä 24.3.2010.

Savuttomalla opiskelu- ja työpaikalla tarkoitetaan sitä, että tupakointi on kielletty kaikkialla sisätiloissa tupakkalain edellyttämillä tavoilla. Tupakointi on kielletty työaikana eikä työaikana tapahtuvaa virallisten taukojen ulkopuolista tupakointia lasketa työajaksi. Tupakoivaa henkilökuntaa ja opiskelijoita tuetaan tupakoinnin lopettamisessa. Sisätiloissa ei ole tupakointitiloja ja mahdolliset tupakointipaikat on sijoitettu ulos vähemmän näkyvästi ja riittävän kauas rakennuksista siten, ettei tupakansavu pääse kulkeutumaan ulkoa savuttomiin sisätiloihin.

Uusia tupakointitiloja ei rakenneta. Tupakkatuotteita ei myydä ammattikorkeakoulun tiloissa ja työpaikan edustus- ja muut tilaisuudet ovat savuttomia. Opiskelu- ja työpaikan savuttomuudesta on ilmoitettu asianmukaisin kyltein esimerkiksi ulko-ovilla ja työnhakuilmoituksissa. Markkinoinnissa kerrotaan opiskelu- ja työpaikan olevan savuton.
Savuton Savonia on palkittu valtakunnallisessa Savuton Suomi 2040 –hankkeessa.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube