Olet täällä

Vuoden oppilaitos –kilpailun kunniamaininta Savonia-ammattikorkeakoululle

Savonia-ammattikorkeakoulu sai kunniamaininnan OAJ:n Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti 2020 –kilpailussa. Muut kunniamaininnat menivät Martti Ahtisaaren koululle Kuopioon sekä päiväkoti Hukanpesälle Joensuuhun. Kilpailun voitti varsinaissuomalainen Kosken lukio.

Kunniamaininnan perusteina mainittiin mm. Savonian henkilöstön ja opiskelijoiden vaikutusmahdollisuudet. He ovat kunniamaininnan perustelujen mukaan aktiivisesti mukana Savonian kehittämisessä. Opinnot etenevät hyvin ja Savonia on kansainvälisesti kiinnostava opiskelupaikka. Oppilaitos on palkannut myös korkeakoulukuraattorin edistämään opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Henkilöstön hyvinvointiin on satsattu monin erilaisin toimin.

Savonian pääluottamusmies Pirjo Suhonen korostaa Savonian avointa keskustelukulttuuria henkilöstön ja johdon välillä. – Arvostan sitä, että meillä Savoniassa on virallisen yhteistoiminnan lisäksi runsaasti vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia. Henkilöstöltä kysytään palautetta monin tavoin ja palautteen perusteella kehitetään Savonian toimintaa ja henkilöstön työhyvinvointia, kertoo Suhonen. Pääluottamusmiehen mukaan myös opiskelijoilta ja yhteistyökumppaneilta pyydetään palautetta, ja sen mukaan kehittyvä toiminta näkyy positiivisena opiskelijapalautteena sekä hyvinä työelämäverkostoina niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailun järjesti ja voittajan valitsi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Huomionosoitus on myönnetty vuosittain 1991 lähtien.

 

Lisätiedot:

OAJ:n erityisasiantuntija Riitta Silvonen, 0505967838, riitta.silvonen@oaj.fi
Savonian rehtori/toimitusjohtaja Mervi Vidgrén, 044 785 5001, mervi.vidgren@savonia.fi
Savonian pääluottamusmies Pirjo Suhonen, 044 785 6659, pirjo.suhonen@savonia.fi

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube