Olet täällä

Vuoden opettaja valittu

Savonia-ammattikorkeakoulun Vuoden Opettajaksi englannin opettaja Terttu Niskanen. Vuoden Opettaja palkitaan sunnuntaina 30.4.2017 klo 16:45 alkaen Kuopiossa Siskotyttö –patsaan lakituksen yhteydessä.

Vuoden Opettaja on nimetty Savonia-ammattikorkeakoulussa vuodesta 2004 lähtien. Tänä vuonna Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta sai kaikkiaan 203 esitystä opettajien arkista osaamista arvostavilta opiskelijoilta. Esitysten joukosta Vuoden Opettajaksi nimettiin Terttu Niskanen. Niskanen toimii englanninkielen lehtorina ja opinto-ohjaajana Savonia-ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikössä.

Opiskelijat kuvailevat Terttu Niskasen olevan ihmisläheinen ja kannustava opettaja, joka osaa korostaa onnistumisia ja antaa rakentavaa palautetta kehittymistä kaipaavista asioista. Opiskelijoiden mukaan Niskasesta näkee, että hän toimii työssään täydellä sydämellään. Opiskelijat kokevat, että Niskasen avulla englannin opiskelu on mielekästä ja hän on aina valmis auttamaan opiskelijoita. Terttu Niskasesta pidetään ja hänen kuvaillaan olevan empaattisuudessaan ”ihan paras opettaja”.

Vuoden opettajalle luovutetaan kunniakirja ja hän saa haltuunsa Vuoden Opettajan kiertopalkinnon. Kiertopalkinnon aiheena on uittohaka, joka kuvastaa opettajan roolia opiskelijan polulla eteenpäin ohjaavana innostajana. Vuoden Opettajan valinnalla ei haluta laittaa opettajia paremmuusjärjestykseen, vaan nimitys antaa kiitosta ja tunnustusta hyvästä opettajuudesta ja innostavasta asiantuntijuudesta Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Lisätiedot

Ella Joukkola, hallituksen varapuheenjohtaja, Savonia-ammatikorkeakoulun opiskelijakunta, 040 865 1617 varapuheenjohtaja@opiskelijakuntasavotta.fi  

Terttu Niskanen, lehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu, 044 785 6949, terttu.niskanen@savonia.fi  

Kuva: Savon Sanomat / Matias Honkamaa

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube