Olet täällä

Valio lahjoittaa 50 000 euroa Savonialle − ”Haluamme luoda kiinnostavia uramahdollisuuksia ympäri Suomen”

sh20126

Valio ja sen omistajaosuuskunnat lahjoittavat viidelle suomalaiselle ammattikorkeakoululle kullekin 50 000 euroa. Valio tekee lahjoituksen Savonia-ammattikorkeakoululle, Seinäjoen, Jyväskylän, Hämeen ammattikorkeakouluille ja Metropolian ammattikorkeakoululle. Moni lahjoituksen saaneista korkeakouluista sijaitsee maakunnissa, joissa on paljon maidontuotantoa ja Valion tehtaita.

– Suomessa on erinomaista elintarvikealan opetusta. Meillä Valiolla työurat ovat tyypillisesti aika pitkiä ja usein myös vaihtelevia: esimerkiksi tuotekehityksestä siirrytään tehtaalle ja toisinpäin, henkilöstöjohtaja Lasse Lintilä Valiolta kertoo.

– Olen erittäin iloinen, että Valio on halunnut tukea Savonian varainkeruuta. Savonia on vahva itäsuomalainen toimija myös luonnonvara-alalla ja Pohjois-Savo on vahvaa maitoaluetta. Myös Savonian vesiturvallisuusosaaminen hyödyttää elintarvikealaa, Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén sanoo.

Valio on 5 300 suomalaisen maitotilan omistama yritys, ja maitotilat omistavat Valion alueellisten hankintaosuuskuntien kautta. Osuuskunnat Maitosuomi, ItäMaito, Tuottajain Maito, Pohjolan Maito ja Länsi-Maito sekä Evijärven Osuusmeijeri tuottavat yhdessä noin 80 prosenttia Suomen maidosta.
 
– Ammattikorkeakouluista valmistuu osaajia koko ruokaketjuun maidon alkutuotannosta tuotekehitykseen, tehtaille ja myyntiin. Esimerkiksi täällä Osuuskunta ItäMaidon alueella Savonia-ammattikorkeakoululla on tärkeä alueellinen merkitys. Moni jää mielellään kotiseudulle töihin, toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen Osuuskunta Itä-Maidosta lahjoituksen kertoo.
 
– Valio ja maitotilat työllistävät Suomessa yli 30 000 ihmistä. Haluamme luoda työpaikkoja ympäri maan myös tulevaisuudessa ja tarvitsemme uusia osaajia, Lukkarinen jatkaa.
 
Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan ammattikorkeakouluille. Savonian tavoitteemme on kerätä tänä vuonna lahjoituksia vähintään 1,5 miljoonan euron edestä. Nyt koossa on 731 000 euroa. Mitä enemmän Savonia saa lahjoituksia, sitä enemmän valtion rahoitusta tulee Pohjois-Savoon.

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube