Olet täällä

Tiedotteet koronavirukseen liittyen

Vastuullisena korkeakouluna Savonia haluaa varmistaa opiskelijoidensa opintojen etenemisen mahdollisimman tehokkaasti koronaviruksen leviämisestä huolimatta. Lisäksi tähtäämme toimenpiteillämme viruksen leviämisen ennaltaehkäisyyn. Tältä sivulta voit seurata Savonian tiedotteita ja ohjeita koronavirukseen liittyen. Henkilökunnalle ja opiskelijoille suunnattu tarkempi tiedottaminen tapahtuu Savonian intranet-sivustojen kautta.

Viimeksi päivitetty: 31.3.2020 klo 14:30

 

Opetusjärjestelyt:

Savonia siirtää kaiken mahdollisen opetuksen kevään 2020 osalta verkossa toteutettavaksi torstaista 19.3. alkaen, vähintään 13.5.2020 saakka. Opetuksen järjestelyistä tiedotetaan koulutusala- ja tutkinto-ohjelmatasoisesti. Yksittäisen opintojakson järjestelyistä tiedottaa kyseisen opintojakson vastuuopettaja. 

Poikkeusjärjestelyin on mahdollista toteuttaa sellaista lähiopetusta, ohjausta, laboratorio- ja pajaharjoitteita yms. jota ei ole muutoin mahdollista toteuttaa ja jotka muussa tapauksessa estäisivät opiskelijan valmistumisen. Tähän liittyvät menettelyt ohjeistetaan erillisellä ohjeella ryhmä- ja opiskelijakohtaisesti.

Opetuksen uudelleenjärjestelyistä huolimatta Savonia tekee kaikkensa, jotta opiskelijoiden opinnot etenevät suunnitellun mukaisesti. Tilanne on koko yhteiskunnassa erittäin haastava, mutta yhdessä tekemällä menestymme myös vaikeissa tilanteissa! ​​​​​​​

Muistathan, että myös opettajat, opot, kuraattori ja palveluhenkilöstö ovat käytössäsi tavalliseen tapaan sähköisten välineiden ja sovitun etäyhteyden kautta.

 

Englanninkielisten koulutusten valintakokeet

Koronavirus on aiheuttanut suomalaisille korkeakouluille useita rajoituksia, jotka vaikuttavat tammikuussa 2020 haussa olleiden englanninkielisten AMK-koulutusten valintakokeisiin. Savoniassa tämä koskee Bachelor’s Degree Programmes in Business and Administration ja Bachelor’s Degree Programmes in Technology –koulutuksia. Näiden koulutusten valintakokeita ei järjestetä 1. Ja 2. päivä huhtikuuta, kuten alunperin oli tarkoitus.

Ammattikorkeakoulut etsivät parhaillaan yhteistyössä uusia ratkaisuja valintakokeiden järjestämiseksi. Uudet suunnitelmat julkaistaan perjantaina 27. maaliskuuta. Tieto uusista suunnitelmista toimitetaan hakijoille sähköpostitse, ja julkaistaan ammattikorkeakoulujen verkkosivuilla.

 

Harjoittelut:

Työharjoittelua suositellaan jatkettavaksi, jos se on työpaikan puolesta mahdollista ja koulutuksen järjestäjä ja työnantaja arvioivat, että työympäristö on turvallinen opiskelijalle. Työnantajien taholta mahdollisuuksiin suorittaa harjoitteluita on kuitenkin odotettavissa muutoksia. Harjoittelujaksojen muutoksista tms. sovitaan oman harjoittelun ohjaajan kanssa.  

 

Lukujärjestykset:

Lukujärjestyksiin tulee muutoksia. Lukujärjestykset pyritään päivittämään toteutuksia vastaaviksi mahdollisimman pikaisesti.  

 

Tentit:

Tentit suoritetaan Moodlessa tai muissa erikseen sovittavissa välineissä. Opintojaksojen suoritustapoihin voi myös tulla muutoksia eli esimerkiksi joissain tapauksissa tentti voidaan korvata harjoitustehtävällä.

 

Opinnäytetyöt:

Opinto-ohjaus sekä opinnäytetöiden ohjaus jatkuu etäohjauksena normaalisti. Myös opinnäytetöiden seminaarit toteutetaan etäyhteyksin. 

 

Kypsyysnäytteet:

Toistaiseksi kypsyysnäytteet tehdään Moodle-tenttinä. Opinnäytetyön ohjaajat ohjeistavat tässä vaiheessa olevat opiskelijat erikseen.

 

Todistukset:

Kevään aikana valmistuvat opiskelijat saavat tutkintotodistuksensa normaaliin tapaan.

 

Lisäajalla opiskelevat:

Jos lisäajalla opiskelevan valmistuminen viivästyy opiskelijasta riippumattomista syistä (esim. harjoittelu on lopetettu harjoittelupaikan toimesta), voidaan lisäaikaa poikkeuksellisesti jatkaa. Opiskelijan tulee olla yhteydessä opintoasiainpäällikkö Anne Koskelaan (etunimi.sukunimi@savonia.fi) ennen lisäajan päättymistä.

 

Tutkimus- ja kehittämistoiminta sekä liiketoiminta:

Savonian kriittiset TKI-laboratoriot pyritään pitämään toiminnassa TKI- ja liiketoiminnan töiden osalta. Henkilöstö tekee etätöitä silloin kun työ ei edellytä Savonian tilojen tai ainoastaan kampuksella käytössä olevien laitteistojen tai ohjelmistojen käyttöä.
 
Sovitut maksulliset koulutukset pyritään toteuttamaan etätoteutuksina. Perustelluista syistä myös fyysiset tapaamiset ovat sallittuja, kuitenkin niin että 10 henkilön rajaa ja annettuja hygieniaohjeita noudatetaan. Muuttuneesta tilanteesta huolimatta tavoitteena on, että asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävä yhteistyö vaarantuu mahdollisimman vähän. 

 

Kampukset:

Savonian kampukset suljetaan lähiopetukselta lähtökohtaisesti 18.3.2020 alkaen. Opiskelijoiden kulkuluvat on peruttu 18.3.-13.5. välisenä aikana. Poikkeuksellisesti myönnetyistä kulkuluvista tiedotetaan erikseen ryhmä- ja opiskelijakohtaisesti. Kampusravintoloista Microkadun Round on toistaiseksi avoinna, muilla kampuksilla ravintolat on suljettu. 

 

Matkustaminen ulkomaille:

Kaikki kevätlukukauden aikana alkavaksi suunnitellut saapuvat ja lähtevät opiskelijavaihdot peruutetaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan.

 

Palaaminen ulkomailta:

Ulkomaan vaihdossa oleville opiskelijoille on lähetetty 17.3. kehotus palata takaisin Suomeen, osa opiskelijoista on jo palannut ja osa päättänyt jäädä siitä huolimatta, että lupa vaihdon keskeytykseen on annettu jo aiemmin. Opiskelija tekee lopullisen päätöksen paluusta.

 

Liikuntapalvelut:

Sykettä-liikuntapalvelut ovat toistaiseksi suljettu. 

 

Jos epäilet koronavirustartuntaa:

Ota terveyspalveluihin aina ensin yhteyttä puhelimitse. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista. Alla linkit eri kampuskaupunkien ohjeisiin. Ilmoita epäilystä opiskelijapalveluihin, osoitteeseen opiskelijapalvelut@savonia.fi.

Kuopion opiskeluterveydenhuolto
Kuopion kaupungin päivittyvä tiedote koronaviruksesta

Iisalmi opiskeluterveydenhoitaja 040 809 287
Ylä-Savon soten päivittyvä tiedote koronaviruksesta

Varkaus opiskeluterveydenhuolto 017 579 4600
Varkauden kaupungin päivittyvä tiedote koronaviruksesta

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube