Olet täällä

Teknologiateollisuus lahjoitti 100 000 euroa Savonia-ammattikorkeakoululle

Savonia on saanut ensimmäisen lahjoituksensa. Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ovat lahjoittaneet Savonialle 100 000 euroa. Lahjoitus on osa isompaa lahjoitusta, jossa yhdeksän Suomen ammattikorkeakoulun kesken jaettiin kolmen miljoonan euron lahjoituspotti.

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan nyt myös ammattikorkeakouluille. Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén iloitsee lahjoituksesta.

– Savonian saamat lahjoitukset ovat panostuksia yritysten ja laajemminkin työelämän uudistamiseen sekä tukevat alueemme kilpailukykyä. Savonian tavoitteena on vahvistaa nimenomaan kansainvälistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan Jorma Turunen kertoo organisaation omassa tiedotteessa, että insinöörikoulutusta on erityisesti suunnattava aloille ja osaamisiin, joille on kasvavaa tarvetta yrityksissä ja työelämässä.

Savoniasta valmistuvista insinööreistä ja rakennusmestareista yli 60 prosenttia työllistyy Pohjois-Savon alueelle.  Savonia kouluttaa insinöörejä Kuopiossa, Varkaudessa (energiatekniikka) ja Iisalmessa (konetekniikan monimuotokoulutus). Savonialla on myös englanninkielinen insinöörikoulutus (Mechanical Engineering) ja syksyllä 2018 alkaa IoT-tutkinto-ohjelma englanninkielisenä.

Kyse on isosta koulutusalasta. Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistui vuosina 2015–2017 yhteensä 775 insinööriä ja 97 rakennusmestaria.

Valtio kaksinkertaistaa summan

Savonian tavoitteemme on kerätä tänä vuonna lahjoituksia vähintään 1,5 miljoonan euron edestä. Mitä enemmän Savonia saa lahjoituksia, sitä enemmän valtion rahoitusta tulee Pohjois-Savoon.

– Jokainen lahjoitettu euro tuo meille valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Tällä tavoin lahjoittaja voi kaksinkertaistaa lahjoituksen hyödyn ammattikorkeakoululle, Vidgrén kuvaa.

Vidgrén luottaa siihen, että yritykset lähtevät tukemaan monialaista Savoniaa.

– Uskon, että työelämäläheinen toimintamalli tarjoaa ammattikorkeakouluille hyvän neuvotteluaseman yritysten kanssa. Suhteet on jo luotu, ja olemme päässeet näyttämään yhteistyön vaikuttavuutta sadoille alueen yrityksille.

– Savonia tuottaa osaamista, jota ilman Pohjois-Savo ei pärjää.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube