Olet täällä

Syksyn yhteishaussa Savoniaan lähes 5 hakijaa aloituspaikkaa kohti

Syksyn 2013 yhteishaku päättyi 1.10. Savoniassa haussa oli viisi eri koulutusohjelmaa Iisalmessa ja Kuopiossa. Yhteensä ensisijaisia hakijoita koulutusohjelmiin oli 806, kun aloituspaikkoja oli 171. Nuorisokoulutuksen koulutusohjelmissa hakijoita oli 5,17 aloituspaikkaa kohti, aikuisten koulutusohjelmissa vastaava luku oli 3,87.

Nuorisoasteen koulutuksessa suosituin oli terveydenhoitotyön koulutus, johon ensisijaisia hakijoita oli 249. Aikuiskoulutuksessa eniten hakijoita oli hoitotyön koulutukseen, jossa 30:ntä aloituspaikkaa tavoitteli 186 ensisijaista hakijaa. Myös tekniikan alan tietotekniikkakoulutukseen oli ensisijaisia hakijoita yli kaksinkertainen määrä aloituspaikkaa kohti (aloituspaikkoja 30, ensisijaisia hakijoita 79).

Suurin osa syksyn haussa olevista koulutuksista järjestetään Kuopion kampuksilla. Iisalmen kampuksella haussa oli aikuisten hoitotyön sekä nuorisoasteen sosiaalialan koulutukset..

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube