Olet täällä

Suunnittelukilpailu opiskelijoille

Kuopiolainen Mölymäeksi kansan suussa ristitty alue uudistuu lähivuosina uuden asemakaavan myötä merkittävästi. Ammattikoulun vanhoja rakennuksia purkamalla alueelle vapautuu runsaasti tilaa kaupungin uudistamiselle ja uusille asukkaille.

Kävelymatkan etäisyydellä Kuopion keskustasta kohoaa Mölymäki. Mölymäen ensimmäisen uuden asuintalon Asunto Oy Kuopion Kohauksen rakentaminen käynnistyy toukokuussa 2019 ja se valmistuu elokuussa 2020. YIT järjestää yhdessä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa opiskelijoille suunnatun suunnittelukilpailun, jolla haetaan taideteosta tai suunnitteluratkaisua As Oy Kuopion Kohauksen kulmaan Kaartokadun varteen.

Teoksen toivotaan tuovan talolle tunnistettavuutta ja kertovan osaltaan tarinaa Mölymäen historiasta tai ilmentävän jollain tavalla alueen ääniteemaa. Teoksen itsessään ei kuitenkaan toivota tuottavan ääntä. Teoksen sijoituspaikkana on rakennuksen kulma katutasossa, jossa se toivottaa Kaartokadun suunnasta alueelle tulevat tervetulleiksi.

Kilpailun järjestäjinä toimivat Savonia ammattikorkeakoulu ja YIT Suomi Oy.
 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube