Olet täällä

Sotku-teatterin näyttämöstä Savonian musiikin ja tanssin kotinäyttämö

Sotku-teatteri on Savonia-ammattikorkeakoulun musiikin ja tanssin yksikön produktioiden uusi kotinäyttämö.

Savonian tanssiopettajakoulutus on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Sotku-teatterin tiloja hallinnoivan Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen kanssa, mutta nyt Musiikki ja tanssi -yksikön käytössä oleva vuokra-aika lähes kolminkertaistuu. Sotku-teatterista vapautui sopivasti tilaa opiskelijoiden käyttöön, kun tanssiteatteri Minimin esitykset siirtyvät Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämölle.

– Erityisesti Savonian rytmimusiikin produktioilta on puuttunut esiintymislava ja esityksiä on järjestetty alueen ravintoloissa. Nyt saamme hienon näyttämön esityksillemme, Savonian kulttuurituottaja Terhi Mönkkönen kertoo.

Mönkkönen jatkaa, että Savonian klassisen musiikin konsertteihin Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisali sopii erinomaisesti ja konsertit sekä opiskelijoiden tasosuoritukset ja produktiot järjestetään siellä tulevaisuudessakin. Rytmimusiikki ja tanssi tarvitsevat kuitenkin blackbox-tyyppisen tilan, jossa valojen ja äänentoiston rakentaminen on helpompaa.

Savonian ja Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen yhteistyösopimus syvenee tammikuusta alkaen, mutta jo loppuvuodesta nähdään lavalla useita tanssin ja musiikin produktioita.

– Savonian tanssin ja musiikin koulutus ovat meille luonnollinen kumppani. Yhteistyö on aikaisempina vuosina ollut toimivaa, joten hyvän pohjan päälle on mielekästä rakentaa laajempaa kumppanuutta, Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen tuottaja-tiedottaja Asta Elijoki kuvaa.

– Yhteistyön kautta syntyy varmasti paljon synergiaetuja, kun lähekkäin toimiessa yhteiset intressit korostuvat. Jatkossa ITAK:n on mahdollista olla konkreettisemmassa roolissa valmistuvien opiskelijoiden elämässä ja avustaa opiskelijoita ammattilaiskentälle siirtymisessä.

Lapset lavalle marraskuussa

Maanantaina 12.11. saa ensi-iltansa tulevien musiikkipedagogien projekti Lapset lavalle! Kyseessä on alle kouluikäisille suunnattu elämyksellinen musiikkihetki, jossa lapset pääsevät laulamaan, musisoimaan tanssimaan ja liikkumaan. Esitykset ovat maanantaina 12.11. klo 13 ja klo 14 sekä tiistaina 13.11. klo 9, klo 10, klo 17 ja klo 18, liput 5€ ovelta.

Keskiviikkona 14.11.2018 lavalle nousevat puolestaan Mika Kallion ja Pekka Toivasen harjoittamat yhtyeet ja joulukuussa tanssi esittää opiskelijoiden omia koreografioita TEOT-illassa sekä esittelee tanssin merkkipaaluja Repertuaari-illoissa.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube