Olet täällä

Soprano ja Savonia sopimukseen koulutusviennistä

sh20109

Soprano Oyj ja Savonia-ammattikorkeakoulu ovat tänään allekirjoittaneet viisivuotisen sopimuksen koulutusvientiyhteistyöstä. Yhteistyö alkaa Savonian täydennyskoulutuksilla, joiden avulla pyritään parantamaan erityisesti kehittyvien Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maiden koulutuksen tasoa maatalous-, vesi- ja energiasektoreilla.

Osapuolet tarjoavat kansainvälisiä koulutuspalveluitaan yhteistyössä. Tavoitteena on, että teoreettinen koulutus, käytännön projektit, tehtävät ja kontaktit opiskelijan kanssa tehdään mahdollisimman suurelta osin online koulutuksena Sopranon tekoälyavusteisessa oppimisympäristössä. Täydennyskoulutuksen lisäksi osapuolet aloittavat Savonian englanninkielisen Master’s Degree Programme in Digital Health -ohjelman muokkaamisen tekoälyavusteiseen verkkokoulutukseen sopivaksi.

Savonian myöntämien tutkintojen ja täydennyskoulutuksen lisäksi yhteistyösopimukseen kuuluvat Sopranon kuuden businesskoulun; Tieturi, Johtamistaidon Opisto JTO, Infor, Fintra, MIF ja Informator, koulutustarjonta ja ammattitutkinnot Suomessa ja kansainvälisesti.

Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén: Savonia on panostanut viime vuosina oppimista tehostaviin digitaalisiin ratkaisuihin ja uusiin kansainvälisiin opinto-ohjelmiin. Nyt tekoälyn kehityksen myötä koulutusta voidaan tarjota entistä suuremmalta osin verkossa. Ulkomaisten opiskelijoiden ei enää välttämättä tarvitse tulla paikan päälle opiskelemaan vaan korkeatasoinen koulutus voidaan järjestää verkon yli. Uskon tämän lisäävän entisestään kansainvälistä kiinnostusta Savonian koulutustarjontaan.

Sopranon toimitusjohtaja Arto Tenhunen: Tekoälyn ja kehittyneen analytiikan avulla pystymme lisäämään opiskelumotivaatiota, vähentämään keskeytyksiä ja parantamaan oppimistuloksia. Yhteistyössä korkeakoulujen kanssa kehitämme nyt entistä houkuttelevampia koulutusohjelmia ja geneerisiä sisältöjä, joita on mahdollista skaalata kansainvälisille markkinoille. Suomen hyvä maine koulutuksessa ja sopimuskumppanina auttavat vientiponnisteluissa.

Soprano Oyj

Lisätiedot:
Soprano Oyj, toimitusjohtaja Arto Tenhunen, 0400 413314, arto.tenhunen@soprano.fi
Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, rehtori/toimitusjohtaja Mervi Vidgrén, 044 785 5001, mervi.vidgren@savonia.fi

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube