Olet täällä

Savoniasta valmistui viime vuonna ennätysmäärä osaajia

Savonian tuore tilinpäätös on reilut miljoona euroa plussalla.

Vuonna 2018 Savonian tutkintomäärät olivat 1 224 ammattikorkeakoulututkintoa ja 125 maisteritasoista YAMK-tutkintoa. Sekä viime vuoden kokonaistutkintomäärä (1 349) että myös AMK-tutkintojen määrä ja YAMK-tutkintojen määrä rikkoivat kaikki Savonian aiemmat ennätykset. Hyvät luvut olivat esillä Savonia-ammattikorkeakoulu oy:n hallituksen kokouksessa tiistaina 26. helmikuuta.

Savonian opiskelijat etenivät viime vuonna muutenkin hienosti opinnoissaan. Savonian rahoituksesta lukuvuonna 2017–2018 isoin osuus tuli sen perusteella, kuinka moni Savonian opiskelija suoritti lukuvuoden aikana kaikkiaan 55 opintopistettä. Lukuvuonna 2017–2018 Savonian AMK-tutkinto-opiskelijoista 66 prosenttia suoritti lukuvuoden aikana vähintään 55 opintopistettä. Ammattikorkeakoulujen vertailussa Savonian tulos oli Suomen neljänneksi paras.

– Muiltakin osin Savonian koulutusta mittaavat mittaritulokset ovat erittäin hyvällä tasolla. Savonia on vahva osaavan työvoiman kouluttaja, rehtori Mervi Vidgrén sanoo.

Varainkeruu pönkitti taloutta

Henkilöstö-, opiskelu- ja, sidosryhmämittareissa Savonia on parantanut myös tuloksiaan, ja kaudelle asetetut tavoitteet on saavutettu ja osin ylitetty merkittävästi. Töissä Savoniassa oli viime vuonna 498 työntekijää.

Ulkopuolisen kilpaillun rahoituksen osuus tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa on niin ikään saatu merkittävään kasvuun. Savonia profiloi toimintaansa valituilla painoaloilla (vesiturvallisuus, vastuullinen ruokatuotanto, soveltava hyvinvointiteknologia ja uudistuva kone ja energiateollisuus). Savonian tavoitteena on vahvistaa lähivuosina nimenomaan kansainvälistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Savonian viime vuoden varainhankintakampanja keräystuotto oli 1.013.117,17 euroa. Lahjoituksia Savonia sai yhteensä 39 lahjoittajalta.

Vuokrissa säästetty 0,7 miljoonaa

Savonia on saanut myös tilakustannuksia laskemaan merkittävästi. Technopoliksella vuokrattujen tilojen ostaminen omaan omistukseen on vähentänyt Savonian pääomavuokrakustannuksia niin, että toimitila- ja kiinteistökustannusten väheneminen kahdessa vuodessa on ollut noin 0,7 miljoonaa euroa.

Iisalmen kampuksella osa tiloista on vuokrattu kaupungille, mikä on myös vähentänyt Savonian kiinteistökuluja. Skanskan kanssa tehdyn esisopimuksen mukaisesti edetään Opistotien tilojen myyntiin 31.12.2020.
 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube