Olet täällä

Savoniassa Suomen tyytyväisimmät agrologiopiskelijat

Valtakunnallisen opiskelijapalautekyselyn mukaan Suomen tyytyväisimpiä agrologiopiskelijoita koulutetaan Iisalmessa Savonian kampuksella. Myös viisi vuotta valmistumisen jälkeen suoritettavassa valtakunnallisessa uraseurantakyselyssä parhaat luonnonvara-alan tulokset sai Savonian agrologikoulutus. Iisalmen lisäksi Savonian luonnonvara-alan koulutusta annetaan verkkototeutuksena eri puolille Suomea, erityisesti Varkauden, Joensuun ja Kymeenlaakson alueille.

Koulutusta on kehitetty yhdessä opiskelijoiden ja yritysten kanssa. Savonian koulutusvastuupäällikkö Petri Kainulainen kertoo, että kaikkein eniten opiskelijat arvostavat koulutuksen työelämäläheisyyttä.
– Meillä opiskelijoiden koulutukseen sisältyvät toimeksiannot tulevat useimmiten alan yrityksiltä, ja yritysten edustajat ovat mukana myös luennoitsijoina ja koulutuksen kehittäjinä, kertoo Kainulainen.

Vaikka moni opiskeleekin agrologiksi pääosin verkon välityksellä, on Savonian opiskelijoiden yhteisöllisyys saanut valtakunnallisissa kyselyissä erittäin hyvät arvosanat. Savonian lehtori Salla Ruuska muistuttaa, että myös verkkototeutuksissa yhteisöllisyys on tärkeää.
– Ryhmät eri paikkakunnilla ovat muodostuneet tiiviiksi ja opiskelijat keskustelevat paljon verkon välityksellä. Vaikka samassa luentosalissa ollaan vain muutamia kertoja lukukaudessa, osataan myös verkossa auttaa toisia ja myös pyytää apua niin opiskelukavereilta kuin myös opettajilta, iloitsee Ruuska.

Monimuotototeutuksena suoritettavien tutkintojen suosio on kasvanut eri alojen koulutuksissa, ja korkeakoulut ovat lisänneet niiden tarjontaa. Kevään yhteishaku korkeakoulujen tutkinto-ohjelmiin on parasta aikaa käynnissä ja päättyy 1.4.2020.

 

Lisätietoja:

Petri Kainulainen
Koulutusvastuupäällikkö
Savonia-ammattikorkeakoulu
0447856635

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube