Olet täällä

Savonian vetämälle ryhmälle voitto kansainvälisessä projektissa

Ryhmä Savonian opiskelijoita oli mukana NEPTUNE-projektissa, jossa joukko insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita eri maista kokoontui Ekaterinburgiin Venäjälle ratkomaan eri aloihin liittyviä tehtäviä. Tavoitteena oli ratkoa vesiensuojeluun, meluntorjuntaan, kaavoitukseen, infra-rakentamiseen, betoni- ja puurakentamiseen ja satoihin muihin asioihin liittyviä ongelmia moniammatillisissa ja kansainvälisissä tiimeissä kansainvälisten asiantuntijoiden johdolla.

Kansainväliseksi voittajatiimiksi julistettiin lehtori Jarkko Surakan vetämä Savonian ryhmä jonka konsepti ”Upgrade Your Square” yhdisti Juryn mukaan oivasti fyysisen toritilan virtuaaliseen maailman, sekä palautti aukion asukkaiden hallintaan.

Voittajajoukkueen kokoonpano:

Square No 1 (Dekabristov st.) – Forest Engineering University

Supervisor:  Jarkko Surakka Senior Lecturer (Savonia)

Mandy Salders Traffic Engineering (NHL Leuuwarden, Netherlands)

Mirco Pascal Stillhart CH Building Technology (HSLU Luzern, Switzerland)

Tiina Elisa Häkkinen FIN Construction Architecture (Savonia, Finland)

Žan Jošt SLO Architecture (University Maribor, Slovenia)

Projekti osoitti jälleen kerran, että yhdistämällä nuoret ja virkeät mielet eri maista ja eri ammateista löydetään ratkaisuja ongelmiin, jotka alussa näyttävät lähes mahdottomilta. Kansainvälisissä projekteissa on aina erikoinen ja innostava perusvire, mutta NEPTUNE-projektissa se entisestään korostuu vaativien tehtävien ja motivoituneiden ohjaajien ja opiskelijoiden myötä. Savonia on ollut NEPTUNEssa jo vuosia ja konsepti on havaittu hyväksi kaikissa partneriyliopistoissa. Jopa Aalto-yliopisto on tullut projektiin mukaan viime vuosina ja ylpeänä voimme Savoniassa todeta, että me olimme tässäkin pioneereja kansainvälisen yhteistyön ja  käytännön harjoitelun yhdistämisessä ympäristö- , rakennus ja rakennusarkkitehtien koulutuksessa, toteaa lehtori Jarkko Surakka Savoniasta.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube