Olet täällä

Savonian varainkeruussa miljoonan euron raja meni rikki

Savonia-ammattikorkeakoulun varainkeruu on tuottanut yli miljoona euroa. Varat Savonia käyttää koko Pohjois-Savoa hyödyttävään kehitys- ja uudistustyöhön.

Savonia sai lahjoituksia yhteensä 38 yritykseltä, säätiöltä ja yhdistykseltä. Suurimman lahjoituksen teki Olvi-säätiö, jonka lahjoituksen määrä on 300 000 euroa.

– Iloitsemme ja kiitämme jokaisesta lahjoituseurosta, mutta vielä lahjoituksiakin tärkeämpiä ovat ne vuoropuhelut, joita olemme varainkeruukierroksella käyneet lahjoittajien kanssa, Savonian talouspäällikkö Seppo Lyyra kertoo.

Lyyra jatkaa, että lahjoituksilla saadut varat Savonia käyttää sellaiseen kehittämis- ja uudistustyöhön, joka hyödyttää koko Pohjois-Savo. Varainhankinnan tuoton käytöstä päättää Savonian rehtori.

Myös rehtori Mervi Vidgrén iloitsee miljoonan euron saavuttamisesta.

– Lähes 40 lahjoittajan hieno porukka kertoo sen, että alueen yritykset, yhdistykset ja säätiöt uskovat Savonian toimintaan ja haluavat edistää Savonian roolia aluekehittäjänä ja osaavan työvoiman kouluttajana.

– Käytämme lahjoitukset opetukseen, tutkimushankkeisiin ja kansallisen kilpailukyvyn kannalta tärkeiden toimintojen kehittämiseen. Tulemme kertomaan vielä tarkemmin lahjoitusten käytöstä sitä mukaa, kun alamme varoja kohdentaa. Osa lahjoittajista myös osoitti lahjoituksensa jollekin Savonian kuudesta eri koulutusalasta, Vidgrén lisää.

Lyyra ja Vidgrén arvioivat, että Savonian saamat lahjoitukset ovat panostuksia myös yritysten ja laajemminkin työelämän uudistamiseen. Savonian tavoitteena on vahvistaa nimenomaan kansainvälistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Vuosi 2018 aikaa kerätä

Alkuvuodesta 2018 tehty lakimuutos mahdollisti lahjoitustoiminnan myös ammattikorkeakouluille vuoden 2018 aikana. Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa.

Lue lisää lahjoittajista: https://portal.savonia.fi/amk/fi/tutustu-savoniaan/lahjoita/lahjoittajat

Lisätietoja:
Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén, p. 044 785 5001, mervi.vidgren@savonia.fi
Savonia-ammattikorkeakoulun talouspäällikkö Seppo Lyyra, p. 044 785 5028, seppo.lyyra@savonia.fi
 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube