Olet täällä

Mavasuomi

Ilmainen korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille

Haluatko opiskelemaan korkeakouluun? Haluatko hakea opiskelemaan yhteishaussa esimerkiksi sairaanhoitajaksi, sosionomiksi, bioanalyytikoksi tai insinööriksi? Puhut ja kirjoitat suomea perustasolla B1.

Tule oppimaan lisää suomen kieltä, opiskelutekniikkaa ja tietoteknisiä taitoja! Saat myös opiskella matematiikkaa suomeksi. Koulutukseen kuuluu myös englannin kurssi. Mavasuomi-koulutus ei maksa sinulle mitään.

Paikka: etäopinnot verkossa
Kesto: 6 kuukautta
Ajankohta: lokakuu 2020 – maaliskuu 2021

Laajuus: 30 opintopistettä (5 op/kk)
Hakijat: henkilöt, B1-tasoinen suomen kielen taito
Milloin luennot ovat? Arkisin noin 5 verkkoluentoa
Hinta: maksuton, 0 euroa
Ryhmä: noin 25 opiskelijaa

Miten opiskelet?

Kaikki opinnot ovat verkko-opintoja. Sinulla pitää olla mikrofoni, webkamera ja kuulokkeet. Sinä voit opiskella kotona.

Voit opiskella ja tehdä työtä, koska tunnit ovat päiväaikaan. Voit ehkä opiskella työttömänä: kysy Te-toimistosta. Voit opiskella, vaikka sinulla on pieniä lapsia kotona.

Osallistut etäluennoille. Verkkoluennot pidetään Zoomilla. Zoom on videoneuvottelu-työkalu. Voit olla verkkoluennolla omalla koneella esimerkiksi kotona tai kirjastossa. Teet tehtäviä verkkoluennolla puhumalla ja kirjoittamalla. Opiskelet kotona Moodlessa ja internetissä.

Opiskelet suomea, matematiikkaa ja englantia. Niitä kaikkia tarvitset, että voit hakea suomalaiseen korkeakouluun. Opiskelet myös opiskelutaitoja.

Mitä opit?

Sinun yleinen ja ammatillinen kielitaito paranee. Ymmärrät paremmin suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa. Opiskelet myös ammattialan kieltä ja alan opiskelukulttuuria.

Koulutuksessa tutustut opiskeluun suomalaisessa korkeakoulussa. Saat myös tietää, miten voit hakea korkeakouluun. Koulutuksen jälkeen voit hakea korkeakouluopiskelijaksi.

Valmentava koulutus ei anna suoraa opiskeluoikeutta eikä lisäpisteitä opiskelijavalintaan.

Kielitaito ennen koulutusta ja todistus

Sinulla pitää olla hyvä B1-tason kielitaito, että pääset opiskelemaan ja onnistut opinnoissa. Sinulla ei tarvitse olla YKI-todistusta. Osallistut pääsykokeeseen ennen koulutusta. Sinun kielitaito testataan pääsykokeessa.

Sinun pitää tehdä kaikki tehtävät, että saat todistuksen kaikista kursseista. Viidellä kurssilla on numeroarviointi. Vain englannin kielen kurssilla ei ole numeroarviointia.

Todistus ei ole YKI-todistus. Siinä ei ole arviota sinun kielitaidon tasosta.

Miten ilmoittaudut?

MAVASUOMI, syksy 2020

Hakuaika on elo-syyskuussa 2020.
Haku on Opintopolku.fi -osoitteessa.

Opiskelusuunnitelma

  • Alakohtainen osaaminen ja suomen kieli 15 op
  • Englannin kieli 5 op
  • Alakohtainen matematiikka 5 op
  • Opiskelutaidot 5 op

 

 

Lisätietoja koulutuksesta antaa:
Suomen kielen opettaja (FM)
Kukka-Maaria Raatikainen
puh. 044 785 6633 / kukka-maaria.raatikainen@savonia.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube