Olet täällä

Savonian opiskelijoille menestystä Kuopion VII pianokilpailussa

Kuopion Musiikkikeskuksella järjestetyssä Kuopion VII pianokilpailussa kuultiin eri-ikäisten lasten ja nuorten taitavia ja innostuneita tulkintoja suomalaisesta ja kansainvälisestä pianomusiikista. Kilpailuun saapui Kainuun, Savon ja Karjalan musiikkioppilaitoksista pianonsoitonopiskelijoita yhteensä 28. Kilpailun järjestivät Kuopion konservatorio sekä Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikkö.

Kilpailun juryn puheenjohtajana toimi Anna-Elina Lavaste ja arvioijina Teppo Koivisto, Niklas Pokki ja Valeria Resjan. Jury jakoi kilpailun ensimmäisessä sarjassa (13-vuotiaat ja sitä nuoremmat) tunnustuspalkinnot kaikille sarjaan osallistuneille soittajille. Toisessa sarjassa (14–17-vuotiaat) ensimmäisen palkinnon sai Heta Räisänen (Kuopion konservatorio), toisen palkinnon Severi Rissanen (Kainuun musiikkiopisto) ja kolmannen Iida Pekonen (Kuopion konservatorio). 

Kolmannessa sarjassa (yli 17-vuotiaat) voiton vei Viktor Pellia (Savonia-ammattikorkeakoulu), toiselle sijalle tuli Minna Vainio (Savonia-ammattikorkeakoulu) ja kolmas sija jaettiin Pentti Karjalaisen rahaston erikoispalkintoina Laura Pulkan (Savonia-ammattikorkeakoulu) ja Eemeli Solehmaisen (Kuopion konservatorio) kesken.

Kilpailussa jaettiin myös kolme erikoispalkintoa. Esko Kaivolan rahaston erikoispalkinnot menivät kolmannessa sarjassa soittaneille Satu Hyväriselle (Savonia-ammattikorkeakoulu) ja Reetamaria Rajalalle (Joensuun konservatorio). Kuopion konservatorion naistoimikunnan erikoispalkinnon sai kilpailun toisen sarjan voittanut Heta Räisänen.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube