Olet täällä

Savonian muotoiluopiskelija valittiin Hopeasompa-palkinnon suunnittelijaksi

Puijon Hiihtoseura isännöi maaliskuussa 2016 Hopeasompa –kisojen finaalit. Suurta nuorten hiihto-, yhdistetyn- ja mäkihyppytapahtumaa halutaan juhlistaa uudella paikallista osaamista yhdistävällä muistopalkinnolla. Muistopalkinto jaetaan noin viidellesadalle Hopeasompa -osallistujalle.

Palkinnon suunnittelee Savonia Muotoilun opiskelija Jussi Ruotsalainen. Ruotsalainen opiskelee neljättä vuotta koru- ja jalometallimuotoilua. Hiihto on lähellä hänenkin sydäntään.

”Me haluamme tuottaa lahjan saajille sellaisen WAU-elämyksen, jonka he muistavat vielä kolmenkymmenenkin vuoden päästä”, kertoo Jarkko Ruhanen Puijon Hiihtoseurasta.

Muistopalkinnon valmistuksesta vastaa Savon ammatti- ja aikuisopisto, jonka valmistustekninen osaaminen on huippua. ”Muistopalkinnossa pitää näkyä ajan henki ja tämänhetkiset käytettävät menetelmät. Palkinnon valmistukseen osallistuvat meidän opiskelijat”, kertoo Savon ammatti – ja aikuisopiston kumppanuuksista vastaava Ilkka Hirvonen.

Hiihdon valmentajalegenda Immo Kuutsa on otettu arvoista, joita Ruotsalainen on tuonut mukaan muistopalkintosuunnitteluun. Perinteiden ja uuden yhdistäminen ovat jatkumon edellytyksiä. Hopeasompa –kilpailu on saanut alkunsa Kuutsan ajatuksesta. Ensimmäiset Hopeasompa –kisat järjestettiin Alavudella 1972.

Sekä Kuutsa, Ruhanen että Kuopion kaupungin tapahtumajohtaja Jaana Vasankari ovat mukana muistopalkinnon suunnitteluprojektissa. Luonnoksista on valikoitu jo suosikit. Mitalin kääntöpuoli ja sen merkitys kiehtoo symbolisesti niin Kuutsaa kuin Ruhastakin.

Hiihto synnyttää tunteita jokaisessa projektiin osallistuvassa.  Siksi ennen joulua järjestetään kahden parhaan ehdotuksen välille some-äänestys, jonka tuloksena selviää lopullinen toteutettava malli.

Hopeasompa –finaalit järjestetään Kuopiossa maaliskuussa 2016. Tapahtumaisännyydestä vastaa Puijon Hiihtoseura. Hopeasompa-loppukilpailuun osallistuu noin 1300 nuorta ja heidän lisäkseen Kuopioon saapuu arviolta 3000 muuta vierasta.

Lisätietoja antavat:

Jarkko Ruhanen, PHS, jarkko.ruhanen@puijonkisat.fi;
Jaana Vasankari, Kuopion kaupunki, jaana.vasankari@kuopio.fi;
Risto Nylund, Savonia, risto.nylund@savonia.fi;
Ilkka Hirvonen, Savon ammatti- ja aikuisopisto, ilkka.hirvonen@sakky.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube