Olet täällä

Savonian koodarikoulutukseen hakijavyöry

Savonia-ammattikorkeakoulun uuteen koodarikoulutukseen haki ennätysmäärä opiskelijoita. Naiset olivat kiinnostuneita koodarikoulutuksesta ja eri-ikäiset henkilöt, pääosa Pohjois-Savosta.

Kahden viikon aikana koulutukseen haki 287 henkilöä (aloituspaikkoja 40), joista miehiä oli 60 % ja naisia 40 %. Hakijoista yli 30-vuotiaita oli 53 % ja alle 30-vuotiaita oli 47 %. Nuorin hakija oli 15-vuotias ja vanhin 73-vuotias. Hakijoista 89 % oli Pohjois-Savosta ja loput olivat eri puolelta Suomea, Espoosta Inariin.

Ohjelmisto-osaamista tarvitaan nykyään kaikilla aloilla ja koodareista on tällä hetkellä valtava pula. Koulutuksen sisältö keskittyy niihin tekniikoihin, joiden osaamiselle on tällä hetkellä eniten tarvetta työelämässä.

Koulutuksen suorittaneilla on perusvalmiudet toimia ohjelmointitehtävissä nykyaikaisia ohjelmointikieliä käyttäen. He tuntevat nykyaikaisen sovelluskehityksen rakenteet ja toimintatavat ja voivat työskennellä osana sovelluskehitystiimiä.

Frontend, backend, db sekä versionhallinta, devops ja agile-menetelmät ovat heille tuttuja käsitteitä ja koulutuksen suorittanut osaa käyttää ja hyödyntää niitä työssään vaadittavalla tavalla. Koulutus on maksuton ja sen laajuus on 60 opintopistettä.

Koulutus suunniteltiin yhteistyössä yritysten kanssa, jossa merkittävimmät toimijat olivat Enfo Oyj ja Ropo Capital Oyj.

Savonia Code Academy >>

Lisätietoja:

Jussi Koistinen
lehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu
puh. 044 785 5512

Tomi Hyttinen
liiketoimintapäällikkö, Savonia-ammattikorkeakoulu
puh. 044 785 5006

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube