Olet täällä

Savonian hallitukseen uutta yrityselämän osaamista

Savonia-ammattikorkeakoulun yhtiökokous nimitti kokouksessaan 23.4. uuden hallituksen. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Anna Hartikainen, joka oli myös aikaisemmassa hallituksessa jäsenenä. Uusiksi jäseniksi valittiin Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi, Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen, sekä Kuopion kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Tuula Väätäinen. Yhtiökokous teki valinnat nimitysvaliokunnan suositusten perusteella. Lisäksi kokouksessa vahvistettiin uudeksi opiskelijajäseneksi Niklas Baarman.

Tehtäväänsä valittu puheenjohtaja Hartikainen iloitsi viime vuoden hyvistä tuloksista, jotka yhtiökokous käsitteli vahvistaessaan tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

– Erityisen onnellinen olen opiskelijoidemme hyvästä menestyksestä ja siitä palautteesta jota he opinnoistaan antavat. Sosiaali- ja terveysala sekä luonnonvara-ala olivat Suomen parhaita opintojen etenemisessä, joten tästä on hyvä jatkaa Savonian luotsaamista, kertoo kokouksessa puheenjohtajaksi nimitetty Hartikainen.

Kokouksessa vahvistetussa tilinpäätöksessä Savonian talouden tulos todettiin erittäin vahvaksi. Savonian kannattavuus, vakavaraisuus ja maksuvalmius ovat kaikki erittäin hyvällä tasolla. Osakeyhtiön tulokseksi tuli 1,79 miljoonaa euroa. Edellisenä vuotena Savonian tulos oli 1,03 miljoonaa euroa.

– Positiivinen tulos mahdollistaa pitkäjännitteisen kehitystyön ja edesauttaa ainutlaatuisen kampuskokonaisuuden rakentamista Savilahteen. Kun talous on hyvällä tasolla, voimme astella tulevaa kohti vakain askelin, kertoo Savonian rehtori ja toimitusjohtaja Mervi Vidgrén.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube