Olet täällä

Savonian hakijamäärä kasvoi eniten koko valtakunnassa

sh20109

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi maaliskuun lopussa, ja Kuopion alueella toimivan Savonia-ammattikorkeakoulun hakijamäärä kasvoi eniten kaikista Suomen ammattikorkeakouluista. Lisäys viime kevään yhteishakuun oli 234 ensisijaista hakijaa. Kokonaisuudessaan ensisijaisia hakijoita Savoniaan kevään yhteishaussa oli 3492. Toiseksi eniten ensisijaisten hakijoiden määrä oli kasvanut Turun ammattikorkeakoulussa, jossa kasvua oli 200 hakijan verran.

Noin 40 % ammattikorkeakouluista hakijamäärä oli noussut, keskimääräinen kasvu oli 140 hakijaa. Selvästi yli puolella ammattikorkeakouluista kevään haun hakijamäärä oli laskenut, keskimääräinen lasku oli 240 hakijaa. Hakijamäärissä on mukana kevään yhteishaussa hakeneet hakijat.

Kevään yhteishaku oli poikkeuksellisen lyhyt, kaksi viikkoa. Edellisinä vuosina hakuaika on kestänyt kolmesta neljään viikkoa.

Lisätiedot:
Anne Koskela
Opintoasiainpäällikkö
Savonia-ammattikorkeakoulu
puh. 044 785 5050

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube