Olet täällä

Savonian ensihoitajaksi vaikeampi päästä kuin lääketieteelliseen

sh20126

Kevään 2018 yhteishaun tulokset on julkaistu. Savonia-ammattikorkeakoulussa eniten hakijoita oli ensihoidon koulutukseen. Tutkinto-ohjemassa aloituspaikkoja on 35, joita tavoitteli 1 175 hakijaa.

– Ensihoitajan koulutuksen pisteraja on korkea, jopa kymmenellä valitulla on täydet pisteet. Alin pistemäärä, jolla hakija saa opiskelupaikan on 62/70, Savonian opintoasiainpäällikkö Anne Koskela kertoo.

Tämän kevään lukujen valossa hakijan oli vaikeampi päästä opiskelemaan Savoniaan ensihoitoa kuin aloittaa opinnot lääketieteellisessä.

Hakijoita oli hyvin myös Savonian Iisalmen kampukselle muun muassa sairaanhoitajan opintoihin. Samoin Iisalmen agrologiopintoihin ja Varkauden kampuksen energiatekniikan opintoihin oli enemmän ensisijaisia hakijoita tänä keväänä kuin viime keväänä.

Anne Koskela kertoo, että Savoniassa ensimmäistä kertaa käytössä ollut valintakurssi selittää osin Iisalmen ja Varkauden opintojen suosion lisäystä. Savonia-ammattikorkeakoulun kaikkiin monimuotototeutuksiin (opiskella voi töiden ohella) haettiin tänä keväänä valintakurssilla. Valintakurssilla hakijat suorittivat hakemansa tutkinto-ohjelman opintoja verkossa ja eniten pisteitä saaneet saivat opiskelupaikan.

– Uusi valintatapa käänsi monimuotokoulutuksiin hakeneiden määrän melkoiseen nousuun, Koskela sanoo.

– Valintakurssi on työläämpi sekä hakijalle että korkeakoululle kuin valintakoe tai todistusvalinta, mutta siitä hyötyvät sekä hakijat että Savonia. Hakijat saavat aidon tuntuman opintojen sisällöstä ja toteutuksesta, ja he voivat miettiä kurssin aikana, onko koulutus itselle sopiva.

Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista eniten hakijoita kiinnosti Digital Healthin, hyvinvointikoordinaattorin ja liiketoiminnan kehittämisen -tutkinto-ohjelmat.

Hakijat voivat tarkastaa oman tilanteessa opintopolusta

Hakijat näkevät oman tilanteensa kirjautumalla oma opintopolku -palveluun. Kaikki Savoniaan hakeneet saavat ensi viikolla sähköpostiinsa viestin, jossa näkyy hakijan omat pisteet sekä alimmat pisteet, jotka tänä vuonna riittivät opiskelupaikkaan.

Opiskelupaikka täytyy vastaanottaa 10.7.2018 kello 15 mennessä.

Opiskelijavalinnan tulosten kysymisestä tarkemmin omassa uutisessa.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube