Olet täällä

Savonialle sopimus kahden tutkinto-ohjelman myymisestä Vietnamin markkinoille

Savonia-ammattikorkeakoulu teki merkittävän sopimuksen vietnamilaisen Huan Nghe Groupin kanssa kahden kokonaisen tutkinto-ohjelman myynnistä vietnamilaisille opiskelijaryhmille. Kyseessä ovat sosiaali- ja terveysalan sekä matkailu- ja ravitsemisalan englanninkieliset Bachelor’s Degree –tason Nursing ja Hospitality Management –koulutukset. Koulutuksiin valittavat 75 vietnamilaista aloittavat opintonsa Kuopion Microkadun kampuksella syksyllä 2020.

Huan Nghe Groupin toimitusjohtaja La Quoc Phong vieraili Savonialla huhtikuussa. Vierailunsa aikana hän tutustui Savonian toimintaan ja pedagogiikkaan, sairaanhoitaja- ja matkailu- ja ravitsemisalan opetukseen sekä opetustiloihin. Phong oli erityisen vaikuttunut Savonian työelämäläheisestä opetuksesta, sekä nykyaikaisista ja teknologiaa hyödyntävistä oppimisympäristöistä.

Vierailun jälkeen sopimusneuvottelut etenivät ripeästi, ja sopimus allekirjoitettiin Huan Nghe Gropin toimitusjohtajan ja Savonian toimitusjohtajan Mervi Vidgrénin toimesta kesäkuussa. Neuvotteluyhteys vietnamilaisen kumppanin kanssa käynnistyi Savonian ja Finland Universityn yhteistyön kautta.

Savonian toimitusjohtaja Mervi Vidgrén on tyytyväinen sopimuksen syntymisestä. - On hienoa huomata, että Savonian työelämäläheiselle koulutukselle löytyy kysyntää Aasian kovatasoisilta markkinoilta. Kyseessä on iso askel koulutusviennin kasvattamiseksi Savoniassa. Valtakunnallisestikin korkeakoulujen kokonaisten tutkinto-ohjelmien myynti tietylle asiakasryhmälle on vielä melko uutta.

Lisätietoja:
Virpi Laukkanen
Kansainvälisten asioiden päällikkö
virpi.laukkanen@savonia.fi
044 785 6018

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube