Olet täällä

Savonialle 110 lisäaloituspaikkaa syksyllä alkaviin koulutuksiin

Opetus-ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Savonia-ammattikorkeakoululle yhteensä 110 lisäaloituspaikkaa nyt yhteishaussa oleviin syksyllä alkaviin tutkintokoulutuksiin. Aloituspaikkojen lisärahoitus perustuu hallituksen vuoden 2020 neljänteen lisätalousarvioehdotukseen, jossa varattiin 124 miljoonan euron määräraha korkeakoulujen aloituspaikkojen kertaluontoiseen lisäykseen.

Eniten aloituspaikkoja lisätään sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin. Sosionomi-, sairaanhoitaja-, ensihoitaja- ja fysioterapeuttikoulutuksiin otetaan yhteensä 60 uutta opiskelijaa aiempaa suunniteltua enemmän. Tekniikan alan insinööri-ja rakennusmestarikoulutuksissa aloittavien opiskelijoiden määrää lisätään 35 opiskelijalla. Liiketalouden monimuotokoulutuksiin vastaava lisäys on 15 opiskelijaa.

Rehtori Mervi Vidgrén on tyytyväinen, että koronakevään päätteeksi saadaan hakijoille myönteisiä uutisia. - On hienoa, että hallitus haluaa satsata merkittävästi osaamiseen. Maakunnan työelämän näkökulmasta tämä luo uskoa siihen, että osaajia on jatkossakin tarjolla, kertoo rehtori Vidgrén.

Savonia toteuttaa aloituspaikkojen lisäyksen valtakunnallisessa Opintopolku-järjestelmässä mahdollisimman pikaisesti.

Lisätietoja:
Rehtori Mervi Vidgrén
044 785 5001

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube