Olet täällä

Savoniaan haki ennätysmäärä kansainvälisiä hakijoita

sh20126

Savonia-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin tutkintoihin oli juuri päättyneessä haussa ennätysmäärä hakijoita.

Verrattuna vuoden 2018 hakuun hakijamäärät lähes kaksinkertaistuivat. Keskiviikkona 23.1.2019 päättyneessä haussa kansainvälisiä hakijoita oli yhteensä 1 120, kun vuonna 2018 hakijoita oli yhteensä 625.

Eniten hakijoita kiinnostivat haussa olleesta neljästä tutkinto-ohjelmasta International Business ja Nursing -tutkintokoulutukset. Mutta yhtä lailla insinööritutkinnot kiinnostivat ennätysmäärää hakijoita.

Hakijat laittavat hakukohteensa haluamaansa järjestykseen ja myös tässä tilastossa Savonian hakijamäärät kasvoivat. Ensisijaisten hakijoiden määrä jopa lähes triplaantui vuodesta 2018, hakukohteesta riippuen.

– Itä-Suomessa on ollut paljon esillä huolta osaajien riittävyydestä lähivuosina ja pidemmällä tulevaisuudessa. Nyt kannattaa jo laittaa korvan taakse, että upeita osaajia on mahdollista sitouttaa omaan yritykseen myös Savonian kansainvälisistä osaajista. Vaihtoehtoina ovat mm. harjoittelut, opinnäytetyöt sekä erilaiset työelämäprojektit, Savonian rehtori Mervi Vidgrén sanoo.

Uudet opiskelijat aloittavat syksyllä

Eniten hakijoita on Bangladeshista, Kiinasta, Nigeriasta ja Venäjältä, joista hakeneita nuoria kiinnostivat kaikki Savonian haussa olleet englanninkieliset tutkinnot.  

International Business -tutkintoa haki opiskelemaan arviolta eniten eurooppalaisia hakijoita ja eri puolilta Eurooppaa.

– Seuraavaksi tarkistamme hakijoiden pohjakoulutustiedot, joka ratkaisee hakukelpoisuuden. Kansainvälisillä hakijoilla on oltava suoritettuna koulutus, joka antaa ko. maassa korkeakoulukelpoisuuden, Savonian opintoasiainpäällikkö Anne Koskela sanoo.

Opiskelijavalinnat tehdään toukokuun alussa. Valintatavat vaihtelevat tutkinto-ohjelmittain. Nursing-tutkinnossa on ennakkotehtävä ja haastattelu, muissa joko SAT-testi tai valintakoe. Opiskelijat aloittavat opintonsa elokuun lopussa.

 

Tietolaatikko: Seuraavaksi hakevat suomalaisen tutkinnon suorittaneet

Savoniassa voi opiskella englanniksi neljää eri AMK-tutkintoa:

Bachelor of Engineering, Mechanical Engineering

Bachelor of Business Administration, International Business

Bachelor of Engineering in Internet of Things

Bachelor's Degree Programme in Nursing

Yhteishaun ensimmäinen hakuaika päättyi keskiviikkona 23.1. Haun seuraava vaihe on 20.3.–3.4. Silloin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin voivat hakea suomalaisen tutkinnon suorittaneet (esim. lukio, ammatillinen perustutkinto).

Tutustu kansanvälisten opiskelijoiden tarinoihin opiskelusta Savoniassa ja Kuopiossa.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube