Olet täällä

Savoniaan ensisijaisesti hakevien määrä kasvoi

sh20126

Kevään yhteishaussa vetivät varsinkin työn oheen sopivat monimuotokoulutukset.

Savonia-ammattikorkeakoulu pärjäsi hienosti korkeakoulujen yhteishaussa. Savonian koulutuksiin haki lähes 7 600 hakijaa, joista Savonian oli valinnut ensisijaiseksi hakukohteeksi lähes 3 500 hakijaa.

Tällä kertaa varsinkin Savonian monimuotokoulutukset kiinnostivat. Monimuoto-opinnot ovat joustava koulutusmuoto, jossa opiskelija voi suorittaa opintoja esimerkiksi töiden ohessa.

Ylemmistä AMK-tutkinnoista kliinisen asiantuntijan koulutus kasvatti ensisijaisten hakijoiden määrää 30 prosenttia edellisvuodesta ja liiketoiminnan kehittämisen koulutus lähes 10 prosenttia. Myös täysin uusi sosiaali- ja terveysalan ylempi koulutus, kuntoutus, kiinnosti kovasti: 44 hakijaa, joista 29 oli ensisijaisia hakijoita. 

AMK-tutkinnoista tradenomin monimuotokoulutukseen oli ensisijaisia hakijoita yli 11 prosenttia viime vuotta enemmän. Myös Varkauden energiatekniikan monimuoto-opintojen suosio kasvoi edellisvuodesta ja samoin Wellness-liiketoiminnan monimuotokoulutus.

Savonian opintoasiainpäällikkö Anne Koskela kertoo, että monimuotokoulutuksen suosiota selittää se, että opiskelijat ovat tottuneet monenlaisiin opiskelutapoihin ja verkko-opetuksen muodot ovat arkipäiväistyneet.

– Työelämä on muuttunut ja monimuoto-opinnot antavat enemmän mahdollisuuksia säädellä omaa ajankäyttöä ja mahdollistavat aidosti opiskelun työn ohella.

– Lisäksi Savoniassa verkko-opetus on tunnetusti laadukasta. Siitä esimerkkinä mm. se, että useana kesänä korkeakoulujen välisessä kesäopintotarjonnassa Savonian verkkokurssit ovat olleet suosituimpia.

Ensihoito on kuuma ala

Eniten ensisijaisia hakijoita oli viime vuosien tapaan ensihoitajan AMK-koulutukseen. Siellä 35 aloituspaikkaa tavoitteli 337 ensisijaista hakijaa. Tekniikan puolelta suosikki oli tietotekniikka.

Tällä hakukierroksella suosiollaan yllättivät Savonian englanninkielisten tutkintojen hakijamäärät.

Verrattuna vuoden 2018 hakuun hakijamäärät lähes kaksinkertaistuivat. Eniten hakijoita kiinnostivat haussa olleista neljästä tutkinto-ohjelmasta International Business ja Nursing -tutkintokoulutukset.

Ensisijaisten hakijoiden määrä jopa lähes triplaantui vuodesta 2018, hakukohteesta riippuen.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube