Olet täällä

Savoniaan ennätysmäärä hakijoita kevään yhteishaussa

Tiistaina 1.4. päättyneessä kevään yhteishaussa Savonia-ammattikorkeakouluun oli ennätysmäärä hakijoita. Hieman yli 1300 aloituspaikkaa tavoittelee lähes 4800 hakijaa. Viime kevään yhteishaussa hakijoita oli n. 4250, eli kasvua oli n. 12%. Koulutukset käynnistyvät syksyllä.
Suosituimpia hakukohteita olivat sosiaali- ja terveysalan useat koulutukset sekä liiketalouden tradenomikoulutus. Eniten hakijoita aloituspaikkaa kohden oli röntgenhoitajakoulutukseen, jossa ensisijaisia hakijoita oli melkein 11 yhtä aloituspaikkaa kohden. Tätä voidaan selittää sillä, että koulutusta toteutetaan Etelä-Karjalan alueella etäryhmänä.

Myös useissa tekniikan alan koulutuksissa oli selvää kasvua viime vuoteen verrattuna. Mm. tietotekniikan koulutukseen oli yli 20% enemmän hakijoita viime vuoteen verrattuna. Uutena koulutuksena alkava rakennusarkkitehdin koulutus herätti myös kiinnostusta, ja siellä olevaa 30 aloituspaikkaa tavoittelee yli 150 hakijaa.

Aikuisten ja ylempien koulutuksissa liiketalouteen eniten hakijoita

Aikuisten tutkintoon johtavassa koulutuksessa suosituin oli tradenomikoulutus, jonne on hakeutumassa lähes kuusi ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Liiketalouden koulutus kiinnosti myös ylempiin ammattikorkeakoulu-tutkintoon hakijoita, joita oli yli kolme aloituspaikkaa kohden. Kokonaisuudessaan ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin oli yli kaksinkertainen määrä hakijoita aloituspaikkoihin nähden.

Koulutuksia alkaa kaikilla kolmella paikkakunnalla

Suurin osa Savonian koulutuksista järjestetään Kuopiossa, jonne luonnollisesti oli myös eniten hakijoita. Iisalmen kampuksella olevaa 170 aloituspaikkaa tavoitteli yli 400 opiskelijaa, eli lähes 2,5 hakijaa aloituspaikkaa kohden. Varkaudessa järjestettävään energiatekniikan koulutukseen hakijoita oli hieman viime vuotta vähemmän, 34.

Lisätietoja:

Anne Koskela, opiskelijapalvelujen päällikkö, 044 785 5050

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube