Olet täällä

Savonia palkittiin ensimmäisenä korkeakouluna yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista

Savonia-ammattikorkeakoulu palkittiin torstaina 13.2.2020 Helsingissä pidetyssä gaalassa Parhaat Työpaikat –palkinnolla. Tämä oli ensimmäinen kerta Suomessa, kun korkeakoulu tai muu oppilaitos saa kyseisen palkinnon. Savonia sijoittui seitsemänneksi suurten yritysten sarjassa, jossa ovat yli 500 työntekijän organisaatiot.

- Tällaisena hetkenä on helppo olla ylpeä koko meidän henkilöstöstä. Ensimmäisenä suomalaisena korkeakouluna palkinnon saaminen on erityinen kunnia. Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut tavoitteeksi, että korkeakoulut ovat Suomen parhaita työpaikkoja. Olemme ottaneet tämän haasteen tosissamme, ja nyt tämä työ kantaa hedelmää, kommentoi Savonian rehtori Mervi Vidgrén.

Suomen parhaissa työpaikoissa keskeistä on luottamus työntekijöiden kesken sekä johdon ja työntekijöiden välillä. Savonian henkilöstöjohtaja Päivi Diov toteaa, että ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara.
- Savoniassa olemme ylpeitä onnistumisista ja jaamme niitä rohkeasti työyhteisössämme.

Savonian pääluottamusmies Pirjo Suhonen oli mukana juhlistamassa palkintoa, ja korostaa avointa keskustelukulttuuria.
- Henkilöstöllä on mahdollisuus vaikuttaa omiin työtehtäviinsä ja työympäristöönsä, erityisesti nyt kun Kuopiossa siirrytään uudelle Savilahden kampukselle. Isossa organisaatiossa tällaiset muutokset ovat haasteellisia, yhteisen sävelen löytäminen erilaista työkulttuureista tuleville ei ole aina itsestäänselvyys. Savoniassa kuitenkin luotetaan toisiimme ja käydään avointa keskustelua eri ryhmien välillä.

Työnteon vaikuttavuus oli yksi asioista mikä nousi Savonialla vahvasti esiin.
- Koemme, että jokaisen meidän työpanos on tärkeä ja teemme vaikuttavaa työtä. Palkinto on osoitus siitä, että meillä on tehty asioita, jotka koetaan aidosti tärkeiksi, kertoo tutkimus- ja kehittämistoiminnan asiantuntija Jenni Toivanen. Samaa mieltä on ensihoidon vastuuopettaja Päivi Smahl, joka nostaa esille myös toisten kunnioittamisen.
- Hyvässä työpaikassa ilmapiiristä pidetään yhdessä huolta. Meillä kunnioitetaan toisiamme ja viestimme avoimesti ja riittävästi, täydentää Smahl.

Great Place to Work on kansainvälisesti tunnettu kehittämistyökalu, jonka Savonia on valinnut työyhteisön toiminta- ja johtamiskulttuurin pohjaksi. Savonian visiona on olla Suomen vaikuttavin ammattikorkeakoulu.

 

Lisätietoja:

Päivi Diov                                                                 Mervi Vidgrén

hallinto- ja henkilöstöjohtaja                                     rehtori, toimitusjohtaja

Savonia-ammattikorkeakoulu                                   Savonia-ammattikorkeakoulu

044 785 6030                                                             044 785 5001

paivi.diov@savonia.fi                                                Mervi.vidgren@savonia.fi

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube