Olet täällä

Savonia ja Technopolis allekirjoittivat sopimuksen toimitilajärjestelyistä

Savonia-ammattikorkeakoulu oy on keskittämässä toimintojaan Savilahteen vuoteen 2020 mennessä. Savonia ja Technopolis Oyj ovat sopineet Savonian toimintojen sijoittumisesta Technopoliksen ja Savonian omistaman Kiinteistö Oy Technopolis Microkatu 1:n yhteyteen.

Osapuolet sitoutuvat yhdessä omistamansa kiinteistöyhtiön kautta toteuttamaan tarvittavat toimitilajärjestelyt vuosina 2018-2020, jotta Savonian toimintojen keskittäminen Savilahteen on mahdollista. Savonian arvioitu kokonaistilatarve on huoneistoalaltaan noin 20 000 neliömetriä, ja investoinnin kokonaiskustannukset Savonialle reilut 18 miljoonaa euroa. Sopimuksessa määritelty kiinteistön kehittäminen toteutetaan kampuksen laajentamisella, kiinteistöyhtiön osakkeiden hankinnoilla ja vuokrasopimusjärjestelyillä.

Kiinteistöyhtiö rakennuttaa noin 3 300 neliömetrin suuruisen uudisrakennuksen, jonka hallintaan oikeuttavat osakkeet Savonia merkitsee. Lisäksi Savonia hankkii osakeostoilla itselleen nykyisiä vuokratilojaan ja vuokraa lisätilaa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

- Savonian toiminnot keskittyvät Savilahdessa keskiöön. Yritykset, oppilaitokset ja tutkimuslaitokset sijaitsevat samalla Savilahden kampusalueella.  Usean vuoden kestänyt yhteistyö Technopoliksen kanssa nousee nyt uudelle tasolle, kun lähdemme yhdessä rakentamaan tulevaisuuden kampusta Savilahteen. Savonialle tämä on erittäin merkittävä hanke, ja olemme iloisia että nyt allekirjoitettu sopimus mahdollistaa etenemisen kohti toteutusta, kommentoi Savonian rehtori Mervi Vidgrén.

- On hienoa, että hyvin sujunut yhteistyö Savonian kanssa jatkuu ja laajenee Microkadun kampuksella, iloitsee Technopoliksen Kuopion liiketoimintojen johtaja Hannu Eronen.  Microkadulle rakentuu yritysten ja oppilaitosten laajennusten myötä kansainvälisestikin merkittävä ja vetovoimainen osaamiskeskittymä laaja-alaisine palveluineen, muistuttaa Eronen.

Lisätietoja:

Mervi Vidgrén
rehtori/toimitusjohtaja
Savonia-ammattikorkeakoulu
044 785 5001

Hannu Eronen
Johtaja, Kuopion liiketoiminnot
Technopolis Oyj /Technopolis Kuopio Oy
040 754 0576

 

Lue myös edellinen tiedote Savilahden kampusalueesta >>

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube