Olet täällä

Savonia ja Savon koulutuskuntayhtymä sopivat strategisesta kumppanuudesta

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä solmivat strategisen yhteistyösopimuksen. Savonian ja Savon koulutuskuntayhtymän yhteistyö mahdollistaa joustavat koulutusväylät opiskelijoille. Merkittävässä roolissa yhteistyötä on myös Savilahden tulevan kampuksen suunnittelu. Strategisen yhteistyön myötä Savonia ja Savon koulutuskuntayhtymä pystyvät palvelemaan paremmin maakunnan elinkeinoelämää osaavalla työvoimalla ja laadukkailla koulutus- ja kehittämispalveluilla.

Yhteistyö kattaa joustavien koulutusväylien kehittämisen toiselta asteelta ammattikorkeakouluun, jolloin opiskelijan toisella asteella suoritettuja opintoja luetaan aiempaa laajemmin osaksi ammattikorkeakoulututkintoa, ja näin nopeutetaan opiskelijan ammattikorkeakoulun opintoja.

Sopimuksen tavoitteena on synnyttää tehokas malli ja tarvittavat tukitoimet opiskelijalähtöisen yrittäjyyden edistämiseksi. Lisäksi sopimus sisältää henkilöstön välisen yhteistyön, oppimisympäristöjen ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämisen, liiketoiminnan sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan yhteistyön.

 

Savilahden kampuksen osalta tarkastellaan yhteisiä toiminnallisia tarpeita ja tilakokonaisuuksia, sekä selvitetään vaihtoehtoja oppilaitosympäristön toteuttamismalleista. Tavoitteena on luoda kokonaisuus, joka tukee molempien osapuolten toimintaa tarkoituksenmukaisesti. Savilahden hankesuunnitteluun kytkeytyy myös Itä-Suomen yliopisto, jonka kanssa Savonialla on erillinen kumppanuussopimus.

 

Savonian rehtori Mervi Vidgrén ja kuntayhtymän johtaja Heikki Helve toteavat yhteen ääneen, että yhteistyösopimus tukee kummankin organisaation strategiaa sekä tavoitteita.

 

Lisätietoja:

Savonia-ammattikorkeakoulu
Mervi Vidgrén, rehtori / toimitusjohtaja
puh. 044 785 5001

Savon koulutuskuntayhtymä
Heikki Helve kuntayhtymän johtaja
puh. 044 785 3050                           

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube