Olet täällä

Savonia blogeissa: Valintakokeet sairaanhoitajan koulutukseen etänä

vakintakoe verkossa

Savonia-ammattikorkeakoulu on jälleen luomassa uutta. Tänä keväänä on kokeiltu menestyksekkäästi valintakokeiden järjestämistä kokonaan etänä. Monimuoto-opiskelun valintakokeisiin kuuluivat sähköisessä oppimisympäristössä suoritettava opintojakso, ennakkotehtävä sekä videoneuvottelujärjestelmällä toteutettu ryhmätilanne.

Korkeakoulujen valintakokeissa on pitkään käytetty yhtenä tehtävänä ryhmäkeskustelua ihmisläheisillä aloilla. On tärkeää nähdä, miten hakijat pystyvät huomioimaan toiset ja tekemään yhteistyötä. ”Tästä hyvästä menetelmästä ei haluttu luopua, mutta tänä keväänä siirsimme ryhmätehtävät verkkoon,” kuvailee terveysalan koulutusvastuupäällikkö Merja Jokelainen.

Aiemminkin on Savonian valintakokeiden yksilöhaastatteluja tehty videovälitteisesti muun muassa englanninkielisen sairaanhoitajakoulutuksen valintakokeissa, mutta ryhmätilannetta kokeiltiin ZOOM-työkalulla nyt ensimmäistä kertaa valintatilanteessa.

Lue koko juttu >>

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube