Olet täällä

Savonia blogeissa: Puhu kauniisti itsellesi!

Ihminen on sitä mitä syö, sanotaan. Yhtä hyvin voitaisiin sanoa, että ihminen on sitä, mitä hän itselleen puhuu. Siksi onkin tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten ja millä äänensävyllä puhuu itselleen. Omaa sisäistä puhetta voi opetella hallitsemaan ja kehittämään myönteisemmäksi. Tästä esimerkiksi on kyse, kun puhutaan, että mielenterveystaitoja voi ja pitää opettaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Näitä taitoja ei ole koskaan liian vanha oppimaan tai kehittämään.

Sosiaalisen median aikakaudella ihminen kadottaa yhä helpommin yhteyden omaan itseensä ja mieleensä. Kuvien avulla on helppo luoda illuusio ihanasta, helposta, yltiöpositiivisesta elämästä. Se voi toimia myös eräänlaisena pakokeinona. Luonnollisesti on mukavampaa kuvata mukavia asioita kuin ehkä huonossa jamassa olevia asioita.

Lue koko juttu uudesta Sosiaalialaa kehittämässä -blogista >>

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube