Olet täällä

Savonia blogeissa: Kotona kotoutumista

kotona kotoutumista

Vuonna 2015 Suomeen saapui yli 32 000 turvapaikanhakijaa eli ulkomaalaista, jotka hakivat suojelua ja oleskeluoikeutta vieraasta valtiosta. Hakijamäärä on monien syiden takia kääntynyt laskuun. Viime vuonna uusia hakemuksia tuli reilut 2 000 ja edellisenä vuonna noin 4 000.

Turvapaikanhakijat ohjataan asumaan vastaanottokeskuksiin. Niissä asuu edelleen reilut 9 000 ihmistä. Keskuksissa ihmiset saavat tarvitsemansa suojan ja ruuan, mutta elämän sisältö jää suppeaksi. Kontakteja suomalaisiin on vähän.

Suomessa on ollut varsin vähän kotimajoitusta turvapaikanhakijoille. Sellaista varten on perustettu kotimajoitusverkosto, joka tuo turvapaikanhakijoita ja tavallisia suomalaisia yhteen. Verkosto organisoi kotimajoitusta Maahanmuuttoviraston valtuuttamana tahona.

Lue Kristiina Kukkosen kokemus kotimajoituksesta >>

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube