Olet täällä

Savonia blogeissa: Kehittäviä yhteisleikkejä varhaiskasvatukseen

yhteisleikkejä

Ryhmäperhepäiväkotien lapset ovat usein varsin eri-ikäisiä, ja yhteiset leikkiaiheet saattavat olla tiukassa. Kiinnostuksen kohteet kun vaihtelevat prinsessoista supersankareihin ja maatilan eläimistä petshoppeihin eli uusimpiin villityksiin.

Lapsi oppii leikkimällä. Leikki kehittää erityisesti lapsen vuorovaikutus- ja tunnetaitoja sekä antaa valmiuksia oppimiseen. Eri-ikäiset lapset voisivat antaa toisilleen elämyksiä ja oppia yhdessä. Joskus kuitenkin yhteisen leikin aloituksessa voidaan tarvita varhaiskasvattajan tukea.

Savonia-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat päättivät löytää ratkaisun tähän yksityisen ryhmäperhepäiväkodin ongelmaan, tutkia lasten leikkioppimisympäristöjä ja koota opinnäytetyönään leikkimateriaalipaketin.

Lue koko juttu >>

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube