Olet täällä

Savonia-ammattikorkeakoulun Vuoden Opettajaksi 2019 Sirkka Malila

sh20126

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnalla on ilo ja kunnia nimetä Savonia-ammattikorkeakoulun Vuoden Opettajaksi 2019 terveysalalta lehtori Sirkka Malila. Vuoden Opettajaa esittäneet opiskelijat kuvaavat Malilan olevan avoin ja kärsivällinen, opiskelijoiden lähtötason huomioiva ja opiskelijoita aidosti tukeva osaaja, joka huolehtii siitä, että opetettava asia tulee kaikille selväksi.

Vuoden Opettaja on nimetty Savonia-ammattikorkeakoulussa vuodesta 2004 lähtien. Vuoden Opettaja nimetään nyt viidennentoista kerran. Tällä kertaa opiskelijakunta sai kaikkiaan 208 esitystä opettajien arkista osaamista arvostavilta opiskelijoilta. Vuoden Opettajaksi ehdotettiin kaikkiaan 78 eri osaajaa.

Vuoden opettajalle luovutetaan kunniakirja ja hän saa haltuunsa Vuoden Opettajan kiertopalkinnon. Kiertopalkinnon aiheena on uittohaka, joka kuvastaa opettajan roolia opiskelijan polulla eteenpäin ohjaavana innostajana. Vuoden Opettajan valinnalla ei haluta laittaa opettajia paremmuusjärjestykseen, vaan nimitys antaa kiitosta ja tunnustusta hyvästä opettajuudesta ja innostavasta asiantuntijuudesta.

Malilan ohjaamat opiskelijat kertovat hänen olevan ystävällinen ja opiskelijaa kannustava sekä opiskelijan oppimisesta iloitseva. Hän ohjaa opiskelijoita välittäen ja yksinkertaistaen vaikeimmatkin asiat ymmärrettävään muotoon. Opiskelijat arvostavat Malilan perusteellista opetustyyliä ja taitoa innostaa vaikeillakin hetkillä. Opiskelijat nostavat esiin myös Malilan pedagogiset taidot erilaisten menetelmien ja opetusta tukevien materiaalien käyttäjänä. 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube