Olet täällä

Savonia-ammattikorkeakoulun tavoitteena on kerätä tänä vuonna 1,5 miljoonaa euroa

Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankinta on käynnissä. Tavoitteena on kerätä tänä vuonna vähintään 1,5 miljoonaa euroa.

Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén luottaa, että yritykset lähtevät tukemaan monialaista Savoniaa.

– Uskon, että työelämäläheinen toimintamalli tarjoaa ammattikorkeakouluille hyvän neuvotteluaseman yritysten kanssa. Suhteet on jo luotu, ja olemme päässeet näyttämään yhteistyön vaikuttavuutta sadoille alueen yrityksille.

– Savonia tuottaa osaamista, jota ilman Pohjois-Savo ei pärjää, Vidgrén muistuttaa.

Valtio kaksinkertaistaa summan

Mitä enemmän Savonia saa lahjoituksia, sitä enemmän valtion rahoitusta tulee Pohjois-Savoon.

– Jokainen lahjoitettu euro tuo meille valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Tällä tavoin lahjoittaja voi kaksinkertaistaa lahjoituksen hyödyn ammattikorkeakoululle.

Vidgrén kertoo, että lahjoitukset olisivat panostuksia yrityksen ja laajemminkin työelämän uudistamiseen sekä tukisivat alueen kilpailukykyä. Savonian tutkimus- ja kehittämistoiminnan kärkinä ovat strategiset painoalat: vesiturvallisuus, ruokatuotanto, hyvinvointiteknologia ja kone- ja energiateollisuus.  

– Savonian tavoitteena on tukea yritysten kansainvälistymistä ja vahvistaa nimenomaan kansainvälistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Vidgrénin mukaan yksi merkittävä lahjoituskohde on myös uusi Savilahti-kampus, joka on ainutlaatuinen osaamisen keskittymä.  Uudella kampuksella Savonia on kiinteä osa yritysten, tutkimuslaitosten, Itä-Suomen yliopiston ja Savon ammattiopiston ekosysteemiä.

Lisää varainkeruusta:

Lisätietoja:
Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén, p. 044 785 5001, mervi.vidgren(at)savonia.fi
Savonia-ammattikorkeakoulun talouspäällikkö Seppo Lyyra, p. 044 785 5028, seppo.lyyra(at)savonia.fi

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube