Olet täällä

Sairaalakadun kauppakirja allekirjoitettiin

Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän ja Lujatalo Oy:n välinen kauppakirja Sairaalakadun myynnistä allekirjoitettiin 30.9.2016.

Kuopion kaupungin Hatsalan kaupunginosan korttelissa nro 5 sijaitseva tontti nro 6 rakennuksineen on myyty 30.9.2016 Lujatalo Oy:lle. Tontin pinta-ala on 18811 m2. Kiinteistön kauppahinta on 7 549 899, 42 euroa.

Teatterin vieressä sijaitsevalla tontilla on toiminut ammattikorkeakoulun terveysalan koulutus, jonka toiminnat ovat siirtyneet jo vuoden 2014 alusta Microkadun kampukselle Savilahteen.

Kauppakirjan mukaisesti Lujatalo Oy on sitoutunut toteuttamaan kustannuksellaan tontin rakentamisen niin, että rakentaminen tulee käynnistää viimeistään vuoden kuluessa tämän kauppakirjan allekirjoittamisesta.  

Lujatalo tulee toteuttamaan alueelle yli 400 korkeatasoista Lujakotia.  Osa asunnoista tulee sijaitsemaan  saneerattavissa arvokiinteistöissä ja osa uudisrakennuksissa.  Ensimmäisen kohteen ennakkomarkkinointi  käynnistyy joulukuussa ja tavoite rakentamisen aloitukseen  on kesällä 2017.

Savonia-ammattikorkeakoulu muuttui osakeyhtiöksi 1.1.2015. Aiemmin ammattikorkeakoulun koulutuksen järjestäjänä toiminut kuntayhtymä jäi ylläpitämään tässä kaupan kohteena olevaa kiinteistöä. Nyt kuntayhtymän purkautuessa kuntayhtymän kiinteistöomaisuudesta tulleet varat sijoitetaan Savonia osakeyhtiölle käytettäväksi opetus- ja kulttuuriministeriön edellyttämällä ammattikorkeakoulutoimintaa hyödyttävällä tavalla.

Kiinteistökaupasta saatava kauppahinta mahdollistaa osaltaan Savonialle siirtymisen Savilahden kampukselle. 

Lisätietoja

Riitta Korhonen
Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän yhtymähallituksen puheenjohtaja
0500 671 191

Heikki Jalkanen
Aluejohtaja, Lujatalo Oy
044 585 2615

Arja Leppänen
Markkinointipäällikkö, Lujatalo Oy
044 585 2647

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube