Olet täällä

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.savonia.fi ja on laadittu / päivitetty 03.09.2020. Sivusto on julkaistu vuonna 2013. Tämän verkkosivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa 23.9.2020 mennessä. 

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse 

Digipalvelun saavutettavuuden tila 

Ei täytä kriittisiä saavutettavuusvaatimuksia 

Ei saavutettava sisältö 

  • Kuvien ja taulukoiden tekstivastineet: usealla sivulla on kuvia, joilla ei ole relevanttia tekstivastinetta tai vaihtoehtoista tekstiä. Useilla sivuilla on myös taulukoita, joiden tietosisältöä ei ole saatavilla tekstimuodossa. 
  • Navigointi: osalla sivuista on käytetty sisällön esittämiseen ominaisuuksia, jotka eivät mahdollista sisällön käyttöä pelkällä näppäimistöllä. Tällaisia ovat mm. eri sivuilla käytetyt ”haitarit”. Lisäksi lomakkeiden syöttökentässä ei ole kuvauksia.  
  • Videoupotukset: osalla sivuja on videoupotuksia, joissa ei ole direktiivin vaatimia tekstityksiä.   
  • Pdf-tiedostojen saavutettavuus: sivustolla on linkkejä pdf-tiedostoihin, joiden sisältö ei ole saavutettavuusdirektiivin mukaista.  
  • Valikot ja linkit: sivustolla on linkkejä ja valikoita, jotka eivät ole saavutettavia näppäimistöllä ja ruudunlukuohjelmilla. Myös linkkien teksteissä ja kuvauksissa on puutteita.  

 

Kohtuuton rasite 

Sisällöt eivät ole saavutettavissa, koska niihin sovelletaan tilapäisesti direktiivin (EU) 2016/2102 5 artiklassa tarkoitettua poikkeusta kohtuuttoman rasitteen vuoksi. Sivusto www.savonia.fi tullaan uudistamaan marraskuun 2020 aikana, joten on kohtuuton rasite tehdä nykyinen sivusto saavutettavuusdirektiivin mukaiseksi hieman reilun kuukauden mittaisen ajanjakson vuoksi. 

 

Palaute ja yhteydenotot 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi 

Sähköpostilla: sd@savonia.fi 

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube