Olet täällä

Pöyryltä hieno joululahja Savonialle

sh20126

Pöyry tukee Savoniaa, Metropoliaa sekä Oulun ja Tampereen ammattikorkeakouluja lahjoituksella. Lahjoitusten lisäksi Pöyry tekee näiden korkeakoulujen kanssa tiivistä ja pitkäjänteistä strategista yhteistyötä esimerkiksi opetuksen, vierailuiden sekä harjoittelu- ja opinnäytetöiden muodossa.

- Tasokkaan suomalaisen korkeakoulutuksen turvaaminen on Pöyrylle tärkeää. Arvostamme ja tarvitsemme erinomaista ammatillista korkeakoulutusta ympäri Suomen, jotta pystymme tulevaisuudessakin palvelemaan asiakkaitamme laadukkaasti siellä, missä he ovat, kertoo Juuso Pajunen, Pöyry Finland Oy:n toimitusjohtaja.

- Pöyryn lahjoitus lämmittää mieltä ja on mitä mainioin lahja näin joulun alla. Savoniasta valmistuu noin 1 200 osaajaa vuodesta, joista 64 prosenttia työllistyy maakuntaan.  Savonia on varsinkin vahva tekniikan osaajien kouluttaja, Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén kertoo.

Nuori tai alaa vaihtava voi kouluttautua Savoniassa esimerkiksi rakennusmestariksi, rakennusarkkitehdiksi tai rakennustekniikan insinööriksi.

- Koulutamme insinöörejä kolmella kampuksella Kuopiossa, Varkaudessa ja Iisalmessa. Vuonna 2017 Savoniasta valmistui 60 rakennusinsinööriä ja 35 rakennusmestaria. Uudelleen aloitetun rakennusarkkitehtikoulutuksen ensimmäiset rakennusarkkitehdit ovat valmistuneet tänä vuonna ja tällä hetkellä valmistuneita on jo 21. AMK-tutkintojen ohella Savonia tukee rakennusalan jatkuvaa oppimista myös ylemmän AMK-tutkinnon koulutuksilla sekä erilaisilla täydentävillä koulutuksilla.

Pöyry luottaa korkeakoulujen harkintaan, miten lahjoitetut varat käytetään parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

- Haluamme Pöyryllä kantaa vastuuta yhteiskunnan laaja-alaisesta kehittämisestä. Kaikki panostukset, joita suomalaisen korkeakoulutuksen eteen tehdään, hyödyttävät lopulta myös yrityksiä, Juuso Pajunen jatkaa.

Savonialla on nyt koossa lahjoitusvaroja 953 000 euroa.

Lue lisää Pöyryn korkeakouluyhteistyöstä

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube