Olet täällä

Ponsse tukee paikallista ammattikorkeakouluopetusta

sh20126

Ponsse osallistuu Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankintaan 20 000 eurolla. Savonia julkisti lahjoituksen varainkeruutapahtumassaan Iisalmessa keskiviikkona 19. syyskuuta.

- Meille on tärkeää, että Savonia on läsnä ja menestyy Pohjois-Savossa. Olemme tehneet pitkäjänteisesti yhteistyötä Savonian kanssa henkilöstömme koulutuksissa ja erilaisissa kehittämishankkeissa. Jatkuvasti kehittyvässä toiminnassamme on oleellisen tärkeää saada ammattitaitoista henkilökuntaa ja päivittää henkilöstön osaamista vastaamaan muuttuvia tarpeita, Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummela (kuvassa keskellä) kertoo.
 
Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén totesi varainhankintatilaisuudessa, että Savoniasta valmistuneet eri alojen insinöörit ovat haluttuja osaajia teknologiateollisuudessa.

– Pohjois-Savossa tarvitaan ammattikorkeakoulusta valmistuvia asiantuntijoita ja siksi meidän tulee pitää ääntä osaajatarpeestamme. Olemme vahvasti mukana yritysten innovaatio- ja tuotekehitystoiminnassa ja tavoitteemme on olla vaikuttavin ammattikorkeakoulu Suomessa vuonna 2020. Vaikuttavuus tarkoittaa, että teemme yhä näkyvämmäksi työtämme niin koulutuksen, tutkimuksen kuin kehittämistoiminnankin osa-alueilla.

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan myös ammattikorkeakouluille. Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Savonialla on nyt lahjoitusvaroja koossa 681 000 euroa ja keräysaikaa on jäljellä vuoden loppuun saakka.

Loppuvuodesta on luvassa muun muassa juhlahumua, kun Savon yrittäjät, Kuopion alueen Kauppakamari, MTK Pohjois-Savo, Rakennusteollisuus ja Teknologiateollisuus järjestävät Savonia-gaalan Scandic Kuopiossa perjantaina 2.11.2018 klo 18.00 alkaen.

Järjestöjen yhteistyössä ideoima gaala tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tukea Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankintaa haluamallaan panoksella. Gaalan tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankintaan.

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube