Olet täällä

Pohjoismaiset vieraat hakevat osaamista digitalisaation hyödyntämisestä fysioterapiassa

Pohjoismaiset vieraat hakevat osaamista digitalisaation hyödyntämisestä fysioterapiassa
 
Savonia-ammattikorkeakoulu järjestää 14.–24.5. pohjoismaiden laajuisen kurssin, jonne saapuu yli 30 opiskelijaa ja asiantuntijoita eri pohjoismaista. Teemana intensiivikurssilla on fysioterapia muuttuvassa maailmassa, erityisesti digitalisaation hyödyntäminen ikääntymisessä.

Taustalla on maailmanlaajuiset haasteet ikääntyneiden määrän kasvussa, ja toisaalta peli- ja informaatioteknologian suomat mahdollisuudet sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja kuntoutuksessa.
 
Kurssin aikana tehdään yhteistyötä alueen yritysten kanssa, tavoitteena on synnyttää uusia tuoteratkaisuja terveysteknologian yrityksille sekä kehittää olemassa olevia ratkaisuja. Yrityksistä mukana ovat Caffeine Overdose Oy, Myontec Oy, Exerium / Suomen kuntoutusvälineet Oy sekä Kamina Dimension Oy. Kehitystyötä tehdään mm. älyhousujen, virtuaalitodellisuuden, pelituolin sekä sensoreilla varustetun jumppapallon parissa.
 
Game Jam osana kehitystyötä
 
Kurssin yhteydessä 19–21.5 järjestetään Health Game Lab -hankkeen järjestämä Health Game Jam. Game Jameilla sekoitetaan sopivassa suhteessa teknologiaa, terveyden ammattilaisia, pelinkehittäjiä, graafikoita ja muusikkoja sekä siellä neuvotaan ja tuetaan kaikkia pelinkehityksestä kiinnostuneita.

Game Jam -viikonlopun tavoitteena on keksiä uusia terveyttä ja hyvinvointia edistäviä pelejä ja sovelluksia tai vain opetella uusia taitoja rennossa ympäristössä. Pelinkehittäjät harrastelijoista ammattilaisiin pyrkivät luomaan tiimeissä pelin alusta loppuun 48 tunnin aikana.

Game Jamilla yritysten ja opiskelijoiden edustajat valitseva parhaan työn tiistaina 23.5. kello 13–15 välillä Tecnopoliksella luokassa B4002. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.  
 
Lisätietoja kurssista:
 
Marita Huovinen
Lehtori, terveysala
Savonia-ammattikorkeakoulu
Puh. 044 785 6439
Marita.Huovinen@savonia.fi
 
Lisätietoja Game Jameista:
 
Tiina Arpola
TKI-asiantuntija, projektipäällikkö Games for Health Finland
Savonia-ammattikorkeakoulu
Puh. 044 785 6450
Tiina.Arpola@savonia.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube