Olet täällä

Osuuspankit lahjoittivat 50 000 euroa Savonialle

sh20126

Pohjois-Savon Osuuspankit jatkavat korkeakoulujen tukemisesta lahjoituksin. Savonia-ammattikorkeakoululle annetussa 50 000 euron lahjoituksessa ovat mukana kaikki 11 Pohjois-Savossa toimivaa OP Ryhmän osuuspankkia – Maaninka, Nilakan Seutu, Pohjois-Savo, Rautalampi, Riistavesi, Sonkajärvi, Tervo, Tuusniemi, Vehmersalmi, Vesanto ja Ylä-Savo.

- Pohjois-Savon alueen OP:t haluavat tukea ammattikorkeakoulua ja opiskelumahdollisuuksia omalla toimialueella. Savoniasta valmistuu vuosittain yli 1 000 osaajaa, joista reilusti yli puolet työllistyy maakuntaan. Nuorten koulutus ja työllistyminen on meille pankeille tärkeää. Kun toimialue ja sen asukkaat menestyvät, myös me pankit voimme menestyä, sanoo OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö (kuvassa vasemmalla).

– Nöyrä kiitos lahjoituksesta Pohjois-Savon alueen Osuuspankeille. Pankkitoimialalla tarvitaan Savoniasta valmistuvia osaajia monissa eri tehtävissä, ja lahjoitus on selkeä osoitus Savonian erinomaiselle koulutukselle, Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén toteaa.

Savoniasta haluttuja osaajia työmarkkinoille

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan ammattikorkeakouluille. Savonian tavoitteemme on kerätä tänä vuonna lahjoituksia vähintään 1,5 miljoonan euron edestä. Mitä enemmän Savonia saa lahjoituksia, sitä enemmän valtion rahoitusta tulee Pohjois-Savoon.

Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Tällä tavoin lahjoittaja voi kaksinkertaistaa lahjoituksen hyödyn ammattikorkeakoululle. Ammattikorkeakoulujen varainkeruuseen on varattu yhteensä 24 miljoonaa valtion vastinrahaa tälle vuodelle.  
Rehtori Vidgrén kertoo, että Savoniasta valmistuneet osaajat ovat haluttuja osaajia maakunnassamme.  
– Toivomme, että maakuntamme yritykset lähtevätkin seuraamaan Osuuspankkien esimerkkiä. Savonia tuottaa osaamista, jota ilman Pohjois-Savo ei pärjää.
Korkeakouluille annettavat lahjoitukset ovat osa OPn yhteiskuntavastuutoimintaa ja muodostavat merkittävän osan ryhmän hyväntekeväisyyslahjoituksista. Aiempina vuosina Pohjois-Savon Osuuspankit sekä OP Ryhmä ovat tukeneet Itä-Suomen yliopiston toimintaa lahjoituksin.

Kuvassa OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö, rehtori Mervi Vidgrén ja Tuusniemen Osuuspankin toimitusjohtaja Esa Simanainen.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube