Olet täällä

Orkesterilaulamisen mestarikurssi

 

Ainutlaatuinen mestarikurssi Kuopiossa 18.5-22.5.2016!

Savonia-ammattikorkeakoulun järjestämä ja Kuopion kaupunginorkesterin kanssa yhteistyössä toteutettava orkesterilaulamisen mestarikurssi on kaikille avoin, maksullinen mestarikurssi. Voit osallistua kurssille aktiiviopiskelijana tai tulla seuraamaan opetusta passiiviopiskelijana. Kurssi antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella huippuopettajien johdolla sekä opiskella laulamista orkesterin solistina. Kurssilla opiskelijat pääsevät valmistamaan ohjelmistonsa ennen orkesterijakson alkua korrepetiittorin johdolla.

Kurssin kouluttajat

Mestarikurssin opettajat ovat todellisia alansa pitkäaikaisia ammattilaisia: professori Dorothy Irving, oopperalaulaja, baritoni Fredrik Zetterström, pianisti, korrepetition lehtori Kristian Attila, kapellimestari Alberto Hold-Garrido sekä Kuopion Kaupunginorkesteri.

Dorothy Irving
Professori Irvingillä on takana monipuolinen ura dramaattisena sopraanona. Hän on ollut kiinnostunut esiintyjän ja yleisön suhteesta 60-luvulta lähtien. Irving on toiminut Ruotsin ensimmäisen lauluprofessuurin haltijana Lundin yliopistossa. Hänen opetusuransa jatkuu aktiivisena edelleen.

Fredrik Zetterström
Fredrik Zetterström lukeutuu tämän päivän johtaviin Skandinaavisiin baritoneihin. Tukholmassa syntynyt Zetterström opiskeli musiikkia ja oopperaa Tukholman Musiikkikorkeakoulussa sekä professori Birgit Stenbergin johdolla. Debyyttinsä jälkeen hän on ollut työllistettynä lukuisissa skandinaavisissa oopperayhtiöissä sekä esiintynyt Brooklynin musiikkiakatemiassa New Yorkissa ja Chicagon Ooppera teatterissa.

Kristian Attila
Kristian Attila kuuluu kysytyimpiin suomalaisiin liedja oopperamusiikin parissa työskenteleviin pianisteihin. Hän konsertoi lukuisten eturivin suomalaisten laulajien kanssa ja monipuolisena muusikkona on myös säveltänyt piano- ja kamarimusiikkia.

Kuopion kaupunginorkesteri ja Alberto Hold-Garrido
Kuopion kaupunginorkesteri, Itä- Suomen suurin sinfoniaorkesteri jatkaa yli satavuotiasta kuopiolaista orkesteriperinnettä palvellen samalla koko maakuntaa. Syksystä 2013 orkesterin pääkapellimestarina on toiminut Alberto Hold-Garrido. Hold-Garridon ura on monipuolinen ja kansainvälinen. Hän johtaa jatkuvasti oopperakirjallisuuden keskeisiä teoksia ja on kysytty vierailija monissa kansainvälisissä orkestereissa.

Tavoitteellista, kokonaisvaltaista oppimista

Kurssille otetaan kuusi aktiiviopiskelijaa, jotka valitaan etukäteen lähetettävien nauhojen avulla. Nauhan tulee sisältää yksi vapaavalintainen aaria tai lied pianosäestyksellä. Kurssin ohjelmistoa suunnitellaan yhdessä opettajien kanssa. Passiiviopiskelijoiden paikat sekä täydennyskoulutuspaketit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Lauluohjelmiston valmistamisen lisäksi kurssin ohjelmaan kuuluvat luennot, joilla paneudutaan muusikon ja laulajan uran haasteisiin, itsenäisen työskentelyn suunnittelemiseen, managerointiin sekä verkostoitumiseen. Toisena painopisteenä työllistyminen ja työkykyisenä pysyminen, uran ja perhe-elämän haasteet sekä musiikillisesti mielenkiintoisen ohjelmiston suunnitteleminen. Osallistujat saavat kurssin aikana lähiopetusta päivittäin ja luennoille ja/tai täydennyskoulutukseen osallistuvat myöhemmin tarkennettavan aikataulun mukaisesti.

Kurssi päättyy 22.5.2016 klo 16 järjestettävään konserttimatineaan Kuopion Musiikkikeskuksen konserttisalissa. Jos olet kiinnostunut kehittämään taitojasi tavoitteena yhteistyö orkesterin ja yleisön kanssa niin tämä kurssi on juuri sinua varten. Kurssin opetuskielenä on englanti, ruotsi ja suomi.

Mitä, missä ja miten?

  • Haku käynnissä 1.2.-24.3.2016 välisenä aikana
  • Hinta aktiiviopiskelijoille 380 €
  • Lisätiedot: Savonia-ammattikorkeakoulu, Mari-Anni Hilander, Kuopionlahdenkatu 23 c, 70100 Kuopio, mari-anni.hilander@savonia.fi, 044-7857410

 

 

Tapahtumaa mahdollistamassa:

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube