Olet täällä

Projekti-insinööri Ville Hämäläinen

Opiskelin Savonian Varkauden kampuksella automaatiotekniikan insinööriksi, sekä ylemmän AMK-tason Master degree in Industrial Management -tutkinnon. Pienessä koulutusyksikössä positiivista on ollut pienet ryhmäkoot luokissa, jolloin porukassa on ollut hyvä yhteishenki. Varkaudessa paikallisen teollisuuden ja vientiyritysten läheisyys on antanut hyviä työpaikkamahdollisia.

Opintoihin liittyvät asiat, jotka eniten vaikuttaneet työllistymiseen
Osa ammattiaineista antoi hyvän peruspohjan opitun täydentämiseen työharjoittelussa ja töissä valmistumisen jälkeen.

Harjoittelupaikkani opiskelun aikana
Olin harjoittelussa elektroniikka-asentajana, pakkaajana sekä opinnäytetyön tekemisen aikana suunnittelijana.

Työllistyminen ja työura
TI-Engineering Systems, suunnittelija
Sesca Energy Oy, pääsuunnittelija
Savonia ammattikorkeakoulu, projekti-insinööri
KPA Unicon, projekti-insinööri
Nykyisessä työssäni KPA Uniconilla olen ollut elokuusta 2013 EIC- osaston projekti-insinöörinä. Kaikkiaan n.12 vuoden työurani aikana olen ollut tekemisissä erityyppisten voimalaitosten kanssa, pienin on ollut 2MW kuumavesikattila ja suurin 215 MW sähkötehoa tuottava voimalaitos. Työtehtäviäni on ollut pääasiassa voimalaitosten instrumentointiin ja automaation suunnitteluun liittyvät tehtävät sekä prosessikaavioiden suunnittelu.

Vapaamuotoiset terveiset
Energia-alan projektit ovat mielenkiintoinen tehtäväkenttä, jossa oikeastaan työtehtävästä ja koulutuksesta riippumatta on hyvät mahdollisuudet kehittää itseään myös oman osaamisalueen ulkopuolella.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube