Robotti opettaa yhteistyötä

Pena on pieni ja sympaattinen robotti, joka voidaan tulevaisuudessa koodata tanssittamaan esikoululaisia tai jumppauttamaan ikäihmisiä. Robotti on myös lähes elävä esimerkki Savonian monialaisuudesta, sillä sen parissa ovat työskennelleet insinööriopiskelijoiden lisäksi musiikin, tanssin ja muotoilun opiskelijoita.

Sami Lahti

Analyysia tulevaisuuden työkalulla

Tutkimme, vaikuttaako ihminen atomivoimamikroskoopin analysointiohjelmiston mittaustulosten luotettavuuteen. Uskon, että atomivoimamikroskooppi on tulevaisuuden perustyökalu mm. laaduntarkkailussa. Työelämän kannalta onkin hienoa, että pääsin tutustumaan siihen jo nyt.

Timo Heiskanen

Tablettisovellus valmentajille

Juniori-Kalpa tarvitsi sähköisen työkalun, jolla pelaajien toimintaa voitaisiin tilastoida aiempaa tehokkaammin. Suunnittelimme ja toteutimme tablettisovelluksen, jolla pelaajien jääajat, syötöt, laukaukset, maalit ja muu valmentamisen kannalta tärkeä tieto saadaan nyt aiempaa helpommin talteen. Kahden viikon sprinteissä toteutettu työ nivoutui hyvin osaksi opintoja ja syvensi omaa osaamista.

Sasa Karhu, Kalle Tanskanen, Jarkko Tervakoski

Messulaitteen suunnittelua

Hydroline Oy on panostanut oppilaitosyhteistyöhön merkittävästi. Yhtenä pilottina on ollut Savonian integroidun tuotekehityksen kanssa yhdessä toteutettu monialainen opintojakso. Tavoitteena oli kehittää ehdotus uuden tuotteen esittelyyn tarkoitetusta ratkaisusta. Opiskelijat toteuttivat toimeksiannon kuudessa ryhmässä. Voittajaksi lopulta valikoitui opiskelijaryhmä Team Oranjen konseptit ”SuperSwing ja ”Fat Bird”. Voittajaryhmä sai Hydrolinelta 5000 euron palkkion.

Tietomalli Saaristokaupunkiin

Teimme osana vesihuollon tietokoneohjelmat -kurssia katu- ja vesihuollon rakennussuunnitelman sekä tietomallin Kuopion Saaristokaupunkiin. Projekti käynnistyi tietokannan ja maastomallin luomisella, jonka jälkeen pääsimme suunnittelemaan tien geometrian, vesihuoltolinjan sekä vesihuoltosuunnitelman. Opiskelu Savoniassa on työelämälähtöistä, kun monet harjoitustyöt tehdään oikeisiin kohteisiin tai yrityksiin.

Sami Vainio ja Ville Venejärvi

1
2
3
4
5

Olet täällä

Opiskelu työelämässä ja projekteissa

Savoniassa opiskellessa tiedot ja taidot karttuvat tasapainoisesti, ja opiskelu on aidosti työelämäläheistä. Opiskelijat toteuttavat joka vuosi erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojaan. Niistä suurin osa on todellisia toimeksiantoja, joita alueen yritykset opiskelijoillemme tarjoavat. Yllä on esitelty muutama opiskelijaprojekti, tervetuloa mukaan luomaan lisää onnistuneita kokemuksia niin opiskelijoillemme kuin alueen yrityksillekin.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube