Energiatekniikan tilat

Vuonna 2015 valmistunutta uutta tutkimusympäristöä käytetään energiatekniikan perusopetuksessa opetusympäristönä ja sitä täydentävät energiatekniikan laboratorion nykyaikaiset mittaus- ja analysointilaitteet.

Varkaus kuuluukin Suomen suurimpaan ja kansainvälisesti merkittävään energia-alan poltto- ja lämmönsiirtoteknologioihin keskittyvään klusteriin. Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden kampuksen energiatutkimuskeskuksen tavoitteena on täydentää alueen asiantuntijuutta energiatekniikan osaamisalueella ja tarjota palveluita alan yrityksille Suomessa ja kansainvälisesti.

Energiatekniikan tutkimushalli (n. 160 m2)

Tutkimusympäristössä on valmiudet tutkia, kehittää ja testata kierrätyspolttoaineiden, hakkeen, turpeen sekä pyrolyysiöljyn palamiseen, materiaalien korroosiokäyttäytymiseen sekä muodostuviin päästöihin ja niiden hallintaan liittyviä asioita niin arina- ja kuin leijupetikattilaympäristössäkin. Video laiteympäristöstä.

Energiatekniikan laboratorio

Energiatekniikan laboratoriossa on käytössä monipuoliset mittaus- ja analysointilaitteet laitteiden ja prosessien toiminnan ja energiatehokkuuden määrittämiseen niin laboratorio- kuin kenttäolosuhteissakin.
Laitteistoluettelo

Lisätietoja: TKI-asiantuntija Petteri Heino, puh. 044  785 6759 tai etunimi.sukunimi@savonia.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube