Mari-Anni Hilander - työvapaalla

Opetusaineet/Vastuualueet:

  • Klassinen laulu ja siihen liittyvät laulun ryhmäaineet kuten liedseminaari ja ensemble
  • Laulu- ja ryhmäpedagogiikan ohjaava opettaja
  • Avoimen amk:n sisältöjen kehittäminen sekä liiketoiminnan suunnittelu

Yhteystiedot:

puhelin +358-44-7857410
e-mail mari-anni.hilander@savonia.fi

Opinnot

  • 1996 Musiikin maisteri MuM, Sibelius-Akatemia musiikkikasvatuksen osasto, Hki
  • 2007 Teatteripedagogiikan Professional Diploma -opinnot 40 ov, Teatterikorkeakoulu, Hki
  • 2010 Laulun A-tutkinto, Sibelius-Akatemia Hki
  • 2004 alkaen lauluopinnot professori Dorothy Irving, Tukholma

 

Pedagoginen ja taiteellinen toiminta

Toimin esiintyvänä taiteilijana, freelance-muusikkona sekä laulupedagogina. Laulajan työni koostuu erilaisista solistitehtävistä, konsertoinnista suomalaisten huippumuusikkojen ja yhtyeiden kanssa sekä erilaisista poikkitaiteellisista projekteista. Ohjelmistoni on laaja-alaista perinteisestä laulu- ja kamarimusiikista uudempaan, jopa kokeelliseen ohjelmistoon saakka. Tämän hetken pedagoginen päätyöni on Savonia-ammattikorkeakoulussa, missä toimin klassisen laulun lehtorina. Eri tilaajien toimesta laulun ja äänenkäytön koulutuksia laaja-alaisesti koko Suomessa.

Minua kiinnostaa uuden oppiminen vanhaa perinnettä unohtamatta. Maailma on täynnä musiikkia, joita vain harvat opettavat tai esittävät. Haluan haastaa itseäni jatkuvasti sekä esiintyjänä että opettajana. Kiinnostavinta työssäni on abstraktin asian saattaminen konkreettiseksi oivallukseksi. Motto: Usko itseesi ja asiaasi.

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube