Olet täällä

Musiikin ja tanssin opiskelu

Musiikin ja tanssin opiskelu tapahtuu Kuopiossa. Päätoimipiste sijaitsee Kuopion keskustan kupeessa Musiikkikeskuksen tiloissa, mutta Musiikkikeskuksen peruskorjauksen aikana (2018) väistötilana toimii Niiralan koulu. Opetusta järjestetään myös studio- ja salitiloissa muun muassa Kotkankalliossa, Hermannin saleilla, Sotku-teatterilla sekä Haapakulmassa.

Musiikin ja tanssin yksikössä opiskelee noin 200 opiskelijaa. Vakituista henkilökuntaa on 20 henkilöä, minkä lisäksi koulutustarjonnan monipuolisuudesta vastaavat lukuisat tuntiopettajat sekä vierailevat koti- ja ulkomaiset kouluttajat. Kaikki ovat alansa vahvoja osaajia.

Musiikin ja tanssin yksikössä opiskelussa yhdistyvät käytännönläheisyys, kansainvälisyys ja innovointi. Koulutamme korkeatasoisia ja laaja-alaisia tulevaisuuden opettajia ja osaajia taiteen kentälle. Henkilöstömme on sitoutunut jatkuvaan musiikin ja tanssin koulutuksen kehittämiseen. Opettajat ja koko henkilöstö ovat valmiina opastamaan ja neuvomaan sinua eteenpäin niin perus- kuin ammatillisissa ja kasvatustieteellisissä opinnoissa. Opintoihin sisältyy myös erilaisia harjoitteluja, projekteja ja esityksiä. Musiikin ja tanssin yksikön opiskelijana voit lähteä vaihto-opiskelijaksi ulkomaisiin yhteistyöoppilaitoksiimme.

Koulutuksen tavoitteena on, että valmistuva opettaja on

  • luova ammattilainen,
  • monipuolinen taiteilija,
  • tiedostava pedagogi,
  • innovatiivinen työelämäntaitaja.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube