Hilla Huupponen, restonomi

Matkalla moniosaajaksiTyttö ja koira syksyisessä metsässä.

Opiskelen matkailu- ja palveluliiketoiminnan moniosaajaksi, restonomiksi, nyt toista vuotta. Hain opiskelemaan alaa, koska restonomikoulutus vaikutti houkuttavalta ja sopivalta yhdistelmältä leikkisyyttä ja tehokkuutta.

Tykkään tosi paljon opiskella Savoniassa ja kampus tuntuu kotoisalta. Pelkäsin ensin, että iso kampus tuntuisi kolkolta ja etäiseltä, mutta Savonia on mielestäni kerännyt opiskelijat mukavan lähelle toisiaan.

Onnistuneen opiskelijaelämän resepti

Työn ja opiskelujen yhteensovittaminen on ollut haastavaa, mutta resepti onnistumiseen sisältää hiukan päättäväisyyttä, rutkasti positiivista mindsettiä ja hyppysellisen huumorintajua. Kunnolliset yöunet ja tehokas aikataulutus eivät myöskään ole pahitteeksi.

Opinnot ovat opettaneet ammatillista rentoutta, ongelmanratkaisua, aikataulutusta, paineensietokykyä sekä järkevää innovointia. Opintojen myötä on ollut helppo verkostoitua niin alalla toimiviin yrityksiin kuin ihmisiinkin. 

Olen huomannut, ettei veneellä ole väliä, kunhan ollaan siinä yhdessä ja kaikki soutavat toisiaan arvostaen ja hyvällä energialla. Tuleville opiskelijoille haluan painottaa sitä, että opiskellessaan ihan mitä vaan, voi siitä oppia tykkäämään kiinnostumalla, kyselemällä ja tekemällä mahdollisimman paljon. Jos mikään ala ei tunnu oikealta, on parasta valita restonomikoulutus, sillä se on kaikkea.

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen >>

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube