Olet täällä

Kirjanpitäjä Sauli Tissari

Valinta liiketalouden opiskeluun tuli jatkumona aikaisempaan tutkintooni. Tradenomiksi opiskelu oli luontevaa ja alkuun pitkälti syventävää aikaisempiin opintoihin. Työharjoittelun tein yliopistollisessa sairaalassa kirjanpidon tehtävissä, jota jatkoin työelämään valmistumisen jälkeen 2017.

Harjoittelupaikka olikin pitkälti se mikä määritteli työllistymisen. Tietenkin osaaminen vaikuttaa mutta harjoittelulla on suurin merkitys. Siksi onkin tärkeä löytää hyvä harjoittelupaikka.

Jos miettii mitä olisin voinut suorittaa enemmänkin, sanoisin että vaikka urani on vasta alkuvaiheessa, mahdolliset projektiopinnot ja johtamisen opinnot olisi joissain määrin voinut olla myös hyödyllisiä.

Opinnäytetyö syvensi omaa osaamista asiasta mikä kiinnostaa. Työllistymiseen opinnäytetyöstä ei liiketalouden alalla oman kokemuksen mukaan ole niin suurta merkitystä, mikäli sitä ei saa suoritettua projektiluontoisena kehittämistehtävänä.

Vaikka opiskelu on lähentynyt paljon työelämää, on se silti vielä melko kaukana siitä mitä työelämä on. Se on tietenkin hankalaa kun alalla voi valmistua monenlaiseen eri työtehtävään.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube