Olet täällä

Satu Rissanen, tradenomi (ylempi AMK), InnoTech-liiketoiminta

Minulla oli jo pitkään ollut mielessä, että pitäisi lähteä opiskelemaan, mutta sopivan tuntuista opiskelupaikkaa ei oikein aikaisemmin löytynyt. YAMK-opintojakin olin katsellut sillä silmällä usein ja syksyllä 2019 huomasin InnoTech-business tutkinto-ohjelman ja aika pian päätin, että tähän minä haen.

Oli iloinen yllätys, että minut valittiin opiskelemaan! Aloitin opiskelun aika jännittynein mielin, koska edellisestä kerrasta oli vierähtänyt jo pitkä tovi.

InnoTech-opinnoissa minua on yllättänyt tavallaan kaikki ja tavallaan ei mikään. On mukavaa taas muistella, miltä opiskelu tuntuu ja millaista on olla aikuisopiskelija. Hassua oli tavata entisiä opettajia ja tuttuja Savonian käytävillä. On ihanaa päästä tutustumaan myös uusiin ihmisiin ja saada uusia verkostoja.

Toivon ja uskon, että saan YAMK-tutkinnosta uusia työmahdollisuuksia ja uusia ajatuksia työelämään. Vähän liiaksi tulee katsottua asioita kapeasti; opiskelu pakottaa tutustumaan erilaisiin asioihin ja laajentamaan näkökantoja. Kovin tarkkoja tulevia urasuunnitelmia en ole tehnyt. Olen vähän sellaisilla fiiliksillä, että katsotaan mitä tuleman pitää ja millaisia ovia avautuu. Olen vähän huono suunnittelemaan asioita.

Lähipäivät ovat olleet mukavia ja vähän harmittaakin, että viimeisimmät lähipäivät olivat etänä, koska keskustelua syntyy verkossa väkisinkin vähemmän. Toisaalta taas luentomuotoiset kurssit voivat hyvinkin olla etänä, toimivat mainiosti niinkin. Savoniassa on monipuoliset ja toimivat ohjelmistot, joita on helppo hyödyntää.

Opiskeluryhmässä on syntynyt hyviä keskusteluja ja toisilta saa kivasti intoa jatkaa opinnoissa eteenpäin. Opiskelu työn ja perheen ohella on onnistunut ihan hyvin. Opittavaakin rytmityksessä kyllä vielä on. Aika menee todella nopeasti ja vapaa-aika on vähissä ja siitä tietysti haluaisi pitää kiinni. Vaikeinta on ryhtyminen. Tuloksia kyllä syntyy sitten, kun saa itsensä asettumaan tietokoneen ääreen. Olen ottanut tavoitteekseni tehdä annetut tehtävät mieluummin etuajassa kuin viime tipassa.

Suosittelen InnoTechin YAMK-opintoja! Savoniassa on innostava ilmapiiri, asiat toimivat hyvin ja opinnoissa tapaa uusia ihmisiä aivan eri aloilta. InnoTech-toteutus on mainio, koska teemme paljon töitä pienissä ryhmissä ja kaikilla on tiimissä tasapuolisesti vastuuta hoitaa oma osansa. Tiimivalmentaja tarkkailee taustalla, että olemme oikeilla jäljillä ja etenemme aikataulussa.

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen >>

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube